Categorieën aanmaken voor pushberichten

Je kunt de gebruikers van je app gemakkelijk een pushbericht sturen. Het is nu ook mogelijk om specifieke categorieën aan te maken voor pushberichten. Gebruikers kunnen zich abonneren op door jou aangemaakte categorieën en ontvangen zo alleen de berichten waar zij zich voor interesseren.

Hoe maak je categorieën aan voor de pushberichten in je app?

1. Ga naar design.appmachine.com en selecteer de app waarvoor je categorieën wil aanmaken.
  2. Kies voor de optie pushberichten en ga naar het tabblad 'categorieën'. Klik op 'toevoegen'.
  3. Hier kun je de categorieën aanmaken waar je app gebruikers zich op kunnen aanmelden. Gebruikers kunnen in hun app rechtsboven in naar Instellingen gaan, daar kunnen ze de mogelijke categorieën zien en er voor kiezen welke categorieën ze aan willen zetten.

Hoe stuur ik een pushbericht in een bepaalde categorie?

Je stuurt een pushbericht een in een gemaakte categorie door deze te selecteren bij het verzenden van het pushbericht. Ga hiervoor naar de app op design.appmachine.com en kies voor de optie Pushberichten. Als je nu een push bericht aanmaakt zie je de optie: categorieën.

Hier kun je de aangemaakte categorie selecteren. Je kunt op dit moment naar één categorie tegelijk een pushmessage sturen.

Hoe melden appgebruikers zich aan- en af- voor de categorieën?

In de live app kunnen app gebruikers bij het informatie icoon rechts bovenin kiezen voor 'instellingen'. Hier kunnen ze zich aan- en afmelden op de door jou aangemaakte categorieën.