Een GEO Pushbericht sturen

Een Pushbericht versturen kan vanaf nu ook naar gebruikers in een bepaald land, regio of plaats. Geo Push wordt dit genoemd. Geo push is anders dan Geo Fencing. Geo Push is een pushbericht sturen naar alle gebruikers die de app hebben voor het laatst hebben geopend op de door jouw gekozen locatie. De app stuurt niet constant de locatie door van een gebruiker. Ons systeem onthoudt alleen de laatst bekende locatie. Dit bespaart veel energie en zorgt er voor dat de batterij van een smartphone niet leegloopt.

Om Geo push te kunnen gebruiken moeten er bepaalde stappen gedaan worden:

1. Log in op design.appmachine.com en selecteer de app die je wilt instellen.
  2. Ga in het linker menu naar Pushberichten en selecteer het tabblad Instellingen.
  3. Zorg er voor dat de setting "Enable geo based push messages" aan staat en sla dit op.
  4. Update je app via de update knop zodat Geo Push ingeschakeld is voor je app. Het kan zijn dat je app een Store Update nodig heeft. Dit heeft te maken met het wel/niet hebben van bepaalde rechten/permissies van je reeds gepubliceerde app.

Als je app up to date is met de juiste instellingen kan Geo push gebruikt worden. In dit voorbeeld kiezen we voor het versturen van een Push naar een bepaalde locatie.

1. Log in op design.appmachine.com en selecteer de app die je wilt gebruiken voor geo push.
  2. Ga in het linker menu naar Pushberichten en klik op Toevoegen.
  3. In de tweede stap van de Pushbericht wizard krijg je 2 opties. Selecteer hier "Stuur naar iedereen in de buurt van een locatie".
  4. In dit scherm kies je een adres of plaats met een bepaalde straal.
  5. Je kunt je ook bepalen hoe recent de gebruikers op die locatie geweest moeten zijn om de push te ontvangen. Dit kan helpen met het beter targeten van je ontvangers.

Goed om te weten:

Je app moet reeds gepubliceerd en live zijn. De laatste versie van je app in de beide App Stores moet minimaal van 1 mei zijn. Is je app ouder dan dit? Dan kan het zijn dat je app eerst geüpdatet moet worden. Stuur dan een mail naar support@appmachine.com

Het aan/uit zetten van de instelling "Enable geo based push messages" zorgt er voor dat de Android app altijd geupdatet moet worden. Android app mogen alleen toestemming voor Locatiegegevens vragen als dit daadwerkelijk in je app zit.

De locatie van een gebruiker is niet altijd even accuraat. Dit hangt af van het toestel van de gebruiker.

Geo Push versturen is alleen beschikbaar in design.appmachine.com en in het reseller cms. Geo push versturen vanaf de app zelf is nog niet mogelijk.

Wil je meer weten over het versturen van push berichten? Lees dan onze andere artikelen zoals push versturen vanaf je app of categorie pushberichten versturen eens.