Een pushbericht vanuit je app versturen

Een pushbericht versturen kan nu ook vanuit je App. Waar je ook bent, je kunt altijd snel je gebruikers op de hoogte houden van nieuwe ontwikkelingen. Om dit te kunnen zul jij (of je appbouwer) een aantal instellingen moeten aanzetten.

1. Selecteer een app waar je pushberichten mee wilt sturen.
  2. Ga in het linker menu naar Gebruikers en zorg dat Gebruikers Registratie is ingeschakeld.enable user registration
  3. Update je app via de update knop zodat Gebruikers Registratie ingeschakeld is voor je app.
  4. Open je App op je telefoon en wacht tot de update binnenkomt.
  5. Ga naar het i-tje rechtsboven in het hoofdmenu, er klapt een menu uit met 3 opties, kies Inloggen.
    menu
  6. Registreer je voor de app, of login als je reeds geregistreerd bent geweest, middels de aangeboden opties.sign in sign up
  7. Ga terug naar design.appmachine.com en open de Gebruiker Registratie pagina, kies nu voor het tweede tabblad Gebruikers.registered users
  8. Klik bij het juiste mailadres op het potloodje om deze gebruiker te upgraden.
  9. Kies bij Role voor de optie ‘Boss’ en sla deze wijziging op.assign role
  10. Pak nu je telefoon en zorg ervoor dat je je app helemaal sluit (ook wel een force quit genoemd) en heropen je app.
  11. Bij het openen van de app checked de app welke Rol je hebt. Als je het menu nogmaals opent zul je zien dat er nu 5 opties zijn.menu
  12. Kies voor Berichten.
  13. Hier zie je een lijst met reeds verstuurde pushberichten, met de knop rechtsboven kun je een nieuw pushbericht maken en direct, of later, versturen.create messagesent messages

Goed om te weten:

Je app moet reeds gepubliceerd en live zijn. Werkt dit niet goed in je app? Dan kan het zijn dat je app eerst geüpdatet moet worden. Stuur dan een mail naar support@appmachine.com

Een pushbericht versturen vanaf je mobiel kan alleen naar al je gebruikers, je hebt niet de mogelijkheid om alleen een push bericht naar je Android gebruikers of je iPhone gebruikers te sturen.