Enterprise app hosten op eigen domein

Doorloop de volgende stappen om een AppMachine Enterprise app op jouw eigen website te hosten.

Belangrijk: deze stappen moeten herhaald worden als er een nieuwe “store” update van de app is klaargezet.

Hosten van iOS app

1. Download de .ipa, .plist, icon en icon512 van jouw Enterprise applicatie. Dit kan, op basis van het appnummer, vanaf de volgende pagina’s:

2. Open de .plist en pas de drie url’s voor respectievelijk de .ipa, icon.png en icon512.png aan naar jouw eigen domein.

3. Host de .ipa als mimetype octetstream en de .plist als mimetype plain tekst op een pagina naar keuze.

4. Op de downloadpagina van jouw app zorg je dat de downloadknop refereert naar de .plist op de volgende manier: itms-services://?action=download- manifest&url=domein/appnummer.plist

Hosten van Android app

1. Download de .apk van jouw Enterprise applicatie. Dit kan, op basis van het appnummer, vanaf de volgende pagina:

- http://apps.appmachine.com/appnummer/appnummer.apk
  1. Host de .apk als mimetype octetstream op een pagina naar keuze.

2. Op de downloadpagina van jouw app zorg je dat de downloadknop refereert naar de locatie waar de .apk wordt gehost.

LET OP: Wanneer je dezelfde iOS app al eens eerder gedownload hebt van een ander domein moet je deze eerst van je toestel verwijderen. Anders kan deze niet geïnstalleerd worden.

Wijzigingen doorvoeren in de app

Wanneer je wijzigingen in je app maakt kun je deze bekijken in de Previewer App. Wanneer je tevreden bent met de gemaakte wijzigingen kun je op de Publiceren pagina op de knop “update je app” klikken. Doorloop vervolgens de publish wizard om de wijzigingen naar jouw app te sturen.

Let op: wanneer je informatie op de publiceren pagina aanpast of nieuwe functionaliteit toevoegt aan de app zal een store update vereist zijn.

Wat als de wijzigingen een nieuwe “store” update vereist?

Als je wijzigingen doorvoert, en die klaar zet voor de app gebruikers, dan kan het zijn dat de wizard aangeeft dat er een store update nodig is. Dit is bijv. het geval als je nieuwe functionaliteit in gebruik genomen hebt. Jouw Enterprise app hoeft natuurlijk niet opnieuw in de store gezet te worden, maar zal wel opnieuw door ons gebuild moeten worden met de laatste code.

Het werkt als volgt:

1. Je hebt in de update wizard een store update getriggerd.

2. AppMachine zal een nieuwe versie builden en die klaarzetten op de appsite:

http://apps.appmachine.com/appnummer/download

3. Je krijgt bericht van ons wanneer deze nieuwe versie beschikbaar is.

4. Voer vervolgens de stappen die hiervoor beschreven staan opnieuw uit om de nieuwste

versie van de app ook op je eigen website te plaatsen.