Notities laten mailen met het Form (beta) blok

Het is mogelijk om met behulp van een Form (beta) blok een notitie blok te maken en er voor te zorgen dat de notitie verzonden kan worden naar de gebruiker.

Volg de onderstaande stappen:

1. Voeg in uw app het blok 'Form (beta)' toe

2. Voeg binnen dit blok een textbox toe waar de gebruikers het e-mail adres kunnen invullen. In onderstaand voorbeeld is de naam van het veld mail1

3. Voeg daarna een text area toe, waarin de gebruiker de notities kan invoeren. In onderstaand voorbeeld is de naam van dit veld notes1

4. Met behulp van deze twee velden kan de gebruiker notities maken en versturen.

5. Om er voor te zorgen dat de mail verzonden wordt naar de gebruiker, moet de logic functie worden ingesteld. Sla de wijzigingen op en ga naar het tabblad Logic.

Selecteer daar de logic functie btnSubmit.click.

6. Binnen deze logic functie zit al een actie, deze moet verwijderd worden middels de delete knop.

Klik daarna op de + knop en voeg een nieuwe actie toe. Kies de actie email.

7. In het volgende scherm onderstaande waarden overnemen. In ons voorbeeld heet het e-mail veld : mail1 en het notitie veld: notes1

8. Sla de wijzigingen op en het notitie formulier is gereed.