Kan ik mijn app tegen een prijs aanbieden in de stores (als een betaalde app)?

Indien je je app als een betaalde app wilt publiceren, stuur dan een e-mail naar support@appmachine.com met het volgende onderwerp: "Publishing - [appnaam] [appnummer]" alvorens het indienen. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee dient te houden voordat je overgaat tot publicatie naar de stores:

1. De app dient gepubliceerd te worden op je eigen developer accounts voor beide Apple en Google. Als je nog geen Apple en/of Google developer account hebt kun je de volgende (Engelstalige) artikelen raadplegen:
Apple - http://support.appmachine.com/entries/23294852-Create-iOS-Developer-Account
Google - http://support.appmachine.com/entries/24932552-Creating-a-Google-Developer-Account

2. Tijdens het publiceren van de Apple app zullen wij de app indienen op je developer account. Zodra dit proces voltooid is zal je een prijs kunnen instellen in iTunes Connect. Voordat dit mogelijk zal zijn dien je Apple's "iOS Paid Applications" overeenkomst te accepteren. Deze overeenkomst kun je vinden door in te loggen op https://itunesconnect.apple.com met de inloggegevens van je Apple developer account. Open vervolgens de "Contracts, Tax and Banking" pagina, vraag de overeenkomst aan accepteer deze vervolgens.

3. Tijdens het publiceren van de Google app zullen wij de app indienen op je developer account, maar zal je zelf het proces af moeten maken. Dit is nodig omdat het koppelen van een Google Checkout account aan je Google developer account een vereiste is. Zonder een Google Checkout account kun je geen apps verkopen in de Google Play Store. Na het toevoegen van een Google Checkout account kun je een prijs instellen voor je app en de app publiceren in de Google Play Store. Omdat we verder alle benodigde informatie en technische details reeds hebben ingevuld zal het publicatieproces met één enkele muisklik af te ronden zijn.

Apple en Google nemen beide een 30% commissie van je opbrengst. Zoals eerder vermeldt, dien je een prijs in te stellen voor je Apple app. Deze prijzen worden bij Apple ingedeeld in "tiers". Een overzicht van de beschikbare "tiers" kun je vinden op de volgende pagina: http://i.imgur.com/LLWAw.png. Google hanteert geen "tiers" voor de prijs van je app, wat betekent dat je zelf de prijs kunt bepalen.

Je zal er ook rekening mee moeten houden dat Apple je opbrengst mogelijk pas zal uitbetalen wanneer een bedrag van $150 USD is bereikt voor een bepaalde regio.