Bellen

Hiermee bellen gebruikers van de app met een enkele klik een vooraf ingesteld telefoonnummer. De telefoon begint direct te bellen. Er komt niet eerst een apart scherm.

Inhoud

1. Bouwblok Toevoegen
  2. Bellen configureren
  3. Veelgestelde vragen

Gebruikers kunnen zo direct je reserveringslijn bellen. Het nummer hoeven ze niet te onthouden, op te schrijven of te kopiëren. Ook het nummer van bijvoorbeeld een helpdesk kan op deze manier direct in de app beschikbaar zijn.

Bellen bouwblok toevoegen

1. Klik op Blok toevoegen.
  2. Kies het Bellen blok en klik op Volgende.
  3. Vul het telefoonnummer in met de internationale code (dus +31 voor Nederland) en klik Volgende.
  4. Vul de naam van je bouwblok in.
  5. Klik op het icoon om het plaatje te wijzigen dat in de app bij de tekst komt te staan.
    • Bewerken: maak gebruik van de vele beeldbewerking opties om je plaatje mooier te maken.
    • Vervang: kies uit het uitgebreid assortiment AppMachine iconen of upload je eigen plaatje.
    • Verwijderen: verwijdert het plaatje zodat alleen tekst wordt getoond.
  6. Wanneer je klaar bent, klik op Voltooien

Bellen configureren

Je hebt het bouwblok Bellen toegevoegd en gaat het nu configureren. 'Bellen' kent maar twee hoofdschermen: Instellingen en Design.

Bij Instellingen vul je in hoe het blok zich moet gedragen en bij Designer bepaal je hoe het er uit ziet.

Instellingen

In dit scherm kun je een aantal dingen veranderen:

• de naam van het bouwblok
  • het icoon (afbeelding) dat in de app naast de tekst staat
  • het telefoonnummer

Heb je al een gepubliceerde app die wordt gebruikt? Dan wil je dit bouwblok misschien nog even niet laten zien. Daarvoor is de 'ON/OFF' knop.

Schuif de knop op 'OFF' en dit bouwblok blijft nog even onzichtbaar. Zo kun je rustig verder werken aan je app. Gebruikers worden niet geconfronteerd met de bouwblokken die je wel hebt toegevoegd, maar nog niet wilt laten zien.

Designer

Met Designer kun je ieder bouwblok zeer gedetailleerd vormgeven. Designer geeft vormgevers veel vrijheid om alles precies naar wens aan te passen. Designer is niet voor alle gebruikers beschikbaar. Wil je weten hoe Designer werkt? Klik dan hier.

Veelgestelde vragen

- Is er een restrictie hoe het telefoonnummer moet worden ingevuld?

Nee, in principe niet. Het is wel handig om het internationale formaat aan te houden. Gebruikers kunnen dan ook vanuit het buitenland bellen. Gaat het om een Nederlands telefoonnummer? Voeg dan '+31' toe en laat de eerste nul van het netnummer weg. Het Amsterdamse nummer 020-12345678 wordt dan +312012345678.