Stap vijf: Updaten en promoten van je app

Hier wat tips voor het updaten van je app en het promoten van je app.

Wanneer je app is gepubliceerd, dan wil je de gebruikers van je app wel up-to-date houden met de nieuwste informatie. Maar hoe kun je de app updaten en hem onder de aandacht brengen van de potentiële gebruikers?

Appsite

Om je te helpen bij het reclame maken voor je app geven we alle apps een appsite; een website met maar één pagina, met daarop informatie en screenshots van je app. Lees hier meer over de app website.

Speciale QR code
Gebruik de speciale QR code (die je op je app website vindt) om de app website met anderen te delen en je app makkelijk vindbaar te maken! Lees hier alles over je QR code.

Live koppelingen bouwblokken
Gebruik de bouwblokken met een live koppeling zodat content automatisch en gratis een update krijgt. Hoe je deze kunt verwerken? Lees hier alles over deze bouwblokken.

Update abonnement

AppMachine biedt twee soorten updates.

Een Content Update is, zoals de naam al aangeeft, een update aan de inhoud van de app. Nieuwe teksten, afbeeldingen, design en zelfs nieuwe bouwblokken kunnen doorgaans via een content update naar de app gestuurd worden. Content updates worden direct en zonder tussenkomst van Apple naar de app gestuurd. Hiervoor is het dus niet nodig een nieuwe versie van de app in te dienen.

Een Store Update is een update waarvoor een nieuwe versie van de code (en dus de app) vereist is. Ook wijzigingen op de publish pagina van de app zullen een store update triggeren. Store updates voor Google worden over het algemeen binnen 24u doorgevoerd. Store updates voor Apple hebben een doorlooptijd van gemiddeld 5-10 werkdagen. Dit is grotendeels afhankelijk van de review tijd bij Apple.

Wanneer je naar de publiceer pagina van jouw app in AppMachine gaat en op de update knop klikt, wordt aan de hand van de gemaakte wijzigingen automatisch bepaald of er een content- of store update nodig is.

Updates zitten standaard bij een AppMachine abonnement.

Analytics

Je kunt onze ingebouwde analytics goed gebruiken om een update-strategie voor de inhoud van de app uit te stippelen. Kijk welke pagina's van de app het meest worden bekeken en voorzie deze pagina's regelmatig van nieuwe content, zodat je gebruikers steeds voor nieuws terugkomen.

Via onze analytics kun je zien hoe de Android en iOS gebruikers ter wereld je app downloaden. Zo kun je zien waar je gebruikers zich bevinden en wat ze met je app doen. Gebruik deze gegevens om je app te optimaliseren! Lees hier alles over onze geïntegreerde analytics.