Een icoon van een bouwblok veranderen of bewerken

Klik je op een icoon in AppMachine, dan verschijnt eronder een menu met Edit, Replace, Remove.

Edit

Klik op Edit om de afbeelding die er al in staat, te bewerken. Je opent dan de afbeelding in de editor van Aviary, die redelijk geavanceerde mogelijkheden biedt.

Je kunt de afbeelding uitsnijden, draaien, er stijlelementen aan toevoegen, de kleurinstellingen veranderen, et cetera, et cetera. Sommige van deze bewerkingen zijn minder goed zichtbaar op de standaard zwart-witte ikonen. Die bewerkingen hebben meer effect op een foto. Klik op 'Save' om alle wijzigingen op te slaan.

Replace

Met Replace kun je de afbeelding die in het bouwblok staat vervangen door een andere afbeelding. Klikken op Replace opent de ikonenkiezer (Icon selector):

Hier kun je op meerdere manieren afbeeldingen kiezen:

• Default - toont de standaard ikonensets die AppMachine biedt. Klik op een set, waarna alle beschikbare ikonen in die set zichtbaar worden. Kies de juiste en hij wordt bij het bouwblok geplaatst.
  • Web - toont de afbeeldingen die zijn gevonden bij het scannen van de website bij het maken van de app.
  • Upload - hier is het mogelijk om een eigen afbeelding te uploaden naar het AppMachine CMS, en dat te gebruiken als ikoon. Uploaden kan met een bestand vanaf de eigen harde schijf, of vanaf een URL.
  • Search - opent een Google-zoekopdracht naar afbeeldingen. Klik om een afbeelding te kiezen (Let op! Niet alle afbeeldingen die via Google worden gevonden kunnen zomaar in een app worden toegepast. Soms rust daar een auteursrecht op.)
  • App images - hier zijn alle afbeeldingen zichtbaar die tot dusverre als ikoon in de app werden gebruikt.

Remove

Remove spreekt voor zich; je haalt de afbeelding weg, waardoor bij het bouwblok alleen nog maar de tekst overblijft.