Een bouwblok toevoegen

Je hebt net een app gemaakt en je bent er helemaal klaar voor om functionaliteit te gaan toevoegen. Wat is dan de volgende stap?

Klik in het tabblad 'MY APPS' op de app die je net hebt gemaakt. Je kiest hem daarmee en hij krijgt een iets donkerder grijs kader (zie hieronder). Klik dan op het gele 'BUILD' blok. Daarmee open je de app om hem te bewerken.

Je krijgt dan meer tabbladen, behalve MY APPS ook CONTENT, DESIGN, DATA, LOGIC en SERVICES. Automatisch geopend wordt CONTENT, en dat is ook de plek om bouwblokken toe te voegen.

Je ziet het rode blok 'Add Block' en daaronder een overzicht in het geel van de blokken die je al in je app hebt staan (hierboven Twitter en Contact). Om een bouwblok toe te voegen klik je op het rode blok. Je opent daarmee het scherm 'Bouwblok toevoegen'. Door een bouwblok aan te klikken krijg je informatie over dat bouwblok. Kies een bouwblok en klik op NEXT,.. ét voila! Een bouwblok is aan de app toegevoegd.

Vragen

- Kan ik hetzelfde bouwblok meerdere keren toevoegen?

Jazeker! Dat is een van de grote voordelen van AppMachine. Je kunt zo bijvoorbeeld meerdere Twitter- of Facebook-accounts toevoegen. Maar ook meer telefoonnummers om te bellen, of meer fotopagina's, of... Enfin, je snapt het nu wel. Leef je uit!

- Ik wil meer bouwblokken aan een bestaande app toevoegen, maar wil nog niet dat ze allemaal ook gelijk bij de gebruikers zichtbaar zijn. Kan dat ook?

Ja, je kunt ieder blok even 'parkeren', door 'Activated' op 'NO' te schuiven. Lees hier precies hoe dat gaat.