Beginnen met een app maken

Een app maken is heel makkelijk. Zodra je bent ingelogd in deisgn.appmachine.com, kom je in het CMS (Content Management System) terecht, waarin apps worden ontworpen en gebouwd. Bij het tabblad 'Mijn Apps' zie je een knop 'Nieuwe App'. Klik daarop om een app te maken. Zo eenvoudig is het.

In het scherm daaropvolgend krijg je de gelegenheid krijgt om een website te laten scannen:

Voer hier de URL in van je website en druk op "Scan". AppMachine bekijkt de website op de aanwezigheid van foto’s, video’s, Facebook- en Twitter-accounts en RSS-feeds. Wil je geen website scannen dan kan dat ook; klik op "Overslaan".

Na het scannen verschijnt een overzicht van wat de website-scanner heeft gevonden:

Daarna wordt gevraagd om de gevonden accounts te bevestigen, bijvoorbeeld van Twitter. Vink aan welke accounts je in je app wilt gebruiken.

Klikken op "Volgende" brengt je bij het volgende scherm, waar je een skin kunt kiezen. Een skin is een verschijningsvorm van een app; een combinatie van achtergronden, een vorm van een menustructuur, bepaalde ikonen van de bouwblokken, en een kleurenpalet. Een skin helpt bij het geven van een identiteit aan een app. Je kunt de beschikbare skins bekijken door ze aan te klikken. Je kunt alles van een skin in een later stadium aanpassen; de skin geeft voor wat betreft de vormgeving een richting aan. Wil je geen skin? Dat kan ook. Kies dan voor 'Overslaan'.

Na dit scherm komt het scherm met naast wat basisinformatie de bevestiging dat je een app hebt gemaakt! Je kunt de bouwblokken die je nu hebt verder gaan aanvullen met nieuwe bouwblokken, en de bouwblokken verder vullen of aanpassen.

Er wordt ook gevraagd een naam in te geven. Dit is de naam die de app ook in de app stores krijgt en die binnen AppMachine wordt gebruikt om je app te identificeren.

Volgende stap: bouwblokken toevoegen.