Springboard Title

Het eerste wat je ziet wanneer je je smartphone activeert zijn de kleine afbeeldingen van alle geïnstalleerde apps. De kleine afbeeldingen zijn de app iconen en onder het icoon staat de Springboard title. Deze titel kan doorgaans maximaal 12 tot 13 karakters (inclusief spaties) bevatten voordat het afgekapt wordt. Het kan variëren aangezien sommige letters breder zijn dan anderen.

Je kan een potentiële naam voor je app testen door een map aan te maken op je smartphone. De titel van een map gedraagt zich hetzelfde als een Springboard title. Op deze manier kun je experimenteren met verschillende namen voor je app.

• Om een nieuwe map aan te maken houd je je vinger op een app icoon tot het begint te schudden.
  • Sleep het app icoon vervolgens op een andere app om een map aan te maken.
  • Nu kun je de titel van de map aanpassen. Om vervolgens de titel weer te wijzigen houd je je vinger weer ingedrukt op het icoon van de map en klik je de map aan zodra het schudt.

De map op de bovenstaande afbeelding gebruikt "AppMachine test" als titel. Dit ziet er als volgt uit:

Aangezien de titel afgekapt wordt is het wellicht beter om de titel in te korten. Bijvoorbeeld naar "AppMachine":

Er zijn vele factoren die invloed hebben op de weergave van de karakters in de naam van je app. De breedte van de letters en ook hoofdlettergebruik kan verschil maken bij het verzinnen van een goede Springboard title.

De app stores bieden de mogelijkheid om langere namen (max 30 karakters) te gebruiken in de stores zelf. Daarnaast kun je tags toevoegen om potentiële gebruikers de app gemakkelijker te laten vinden.

Meer informatie over het ontwerpen van een app icoon vind je hier.