Google Analytics

Apps van AppMachine hebben een hele krachtige analytics-functie. Die functie kan het complete gebruik van een app in kaart brengen. Wil je echter al het gebruik van de app weten, dan heeft AppMachine nog iets meer gegevens van je nodig. Het gaat dan om gegevens van je website. De app kan uit zichzelf niet zien hoe het verkeer naar jouw website verloopt. Wil je die gegevens ook bij de analyse van de app betrekken, dan moet je een Tracking ID van Google Analytics invullen. We vertellen hieronder hoe je dat moet doen. Dit geldt alleen voor Designer en Developer apps.

Hiervoor moet jouw website beschikken over Google Analytics. Heeft je website dat niet, dan is het aan te bevelen om Google Analytics alsnog te installeren. Het is gratis en geeft veel informatie over het gebruik van je website. Heb je wel Google Analytics, dan vragen we je om de volgende handelingen te verrichten. (Ja, je hebt waarschijnlijk al een Tracking ID van je website, maar het is handiger om een nieuwe aan te maken.)

Ga naar https://www.google.com/analytics, en:

1. Log in
  2. Open je website
  3. Klik rechts bovenin op Beheerder (Admin)
  4. Klik links bovenin bij Accountlijst (Account List) zodanig dat je één level in de breadcrum omhoog gaat
  5. Klik op de knop '+ New property (web of app)'
  6. Kies voor WebsiteScreen_Shot_2013-10-08_at_15.13.37.png
  7. Vul als website naam de naam van je app in (hier 'My own app')
  8. Vul als website-url die van jouw website in (hier 'myownapp.com')
  9. Vul branchecategorie en tijdzone in
  10. Klik op Tracking-id ophalen ('Get Tracking ID'). Je krijgt dan een code die er uit ziet als 'UA-12257899-2'
  11. Die code voer je in AppMachine in, in het veld achter 'Google Analytics'. Je hoeft met die code verder niets te doen, dus bijvoorbeeld ook niet op je website te zetten.