Overzicht Publiceren

Uw app is klaar om te worden gepubliceerd.

1. Klik op Publiceren in het linker menu

De publiceer pagina bestaat uit een aantal secties:

• App Vitals: Hier kunt u de splashscreens en app icons ingeven.
  • Information in App: Klik op de items met een uitroepteken Screenshot_024.png of  een kruis Screenshot_025.png. Vul hier de gevraagde informatie in.
  • Apple App Store: Geef hier alle informatie in die Apple nodig heeft om de app te publiceren in de App Store.
  • Google Play Store: Geef alle informatie die nodig is voor de Google Play Store.
  • Windows Phone Store: Geef hier alle informatie in die nodig is voor de Windows Phone Store.
  • Payment: Handel het publiceren van je app af en betaal er voor. Updates worden hier ook weergegeven.
  • Advanced: In de Advanced sectie kunt u de keys ingeven die nodig zijn voor het gebruik van Social media zoals Facebook, Twitter en Google Analytics.

Advanced - Facebook AppID link

Om er zeker van te zijn dat uw Facebook blok werkt dient de app gekoppeld te worden met een Facebook AppID. Meer informatie hierover kunt u hier vinden.

Advanced - Google Analytics link

Apps van AppMachine hebben een krachtig analyse dashboard. Dit dashboard geeft gedetailleerde informatie weer over hoe uw app wordt gebruikt. Wanneer u nog meer gedetailleerde informatie wenst over hoe gebruikers uw app gebruiken en uw website bezoeken dan kunt u gebruik maken van een Google Analytics Tracking ID.

Uw website dient al gebruik te maken van Google Analytics om dit te laten werken. Wanneer uw website dat nog niet doet raden wij u aan om dit alsnog te doen. Het is gratis en verschaft u toegang tot een grote hoeveelheid informatie over hoe mensen uw website gebruiken.

Wanneer u al een Google Analytics account heeft kunt u het volgende doen:

1. ga naar https://www.google.com/analytics en log in.
  2. Klik op uw site.
  3. Klik op "Admin" in de rechter bovenkant.
  4. Klik op "Account List" in de linker bovenhoek.
  5. Klik op de "+ New Property" knop.
  6. Click op "website".image004.png
  7. Onder "Website Name" geef de naam in van uw App (hier "My Own App").
  8. Onder "Website URL" geeft u de URL in van de website ( hier "myownapp.com").
  9. Geef uw "tijdzone" and "Industry Category" in.
  10. Klik op "Get Tracking ID". U krijgt een code die lijk op 'UA-12257899-2'
  11. Geef deze code in bij AppMachine in het "Google Analytics" veld. U hoeft de code niet in te geven op uw website. Deze code is uniek voor uw app.

Advanced - Twitter

Om er zeker van te zijn dat het Twitter blok goed werk moet u hier de gewenste informatie ingeven. Voor meer informatie kun u hier terecht.