Koppelingen: Facebook App ID + App Secret

Om gebruik te kunnen maken van Facebook's tools, waaronder de Facebook registratie tool, moet je een Facebook App aanmaken. Wanneer je een Facebook App aanmaakt beschikt deze app over een App ID en een App Secret. Met het App ID kun je verschillende aanvragen versturen naar Facebook voor het verkrijgen van data. Het Facebook App Secret wordt gebruikt om geëncrypte berichten van Facebook te decoderen, zodat gevoelige data beschermd blijft.

De volgende stappen beschrijven het registreren van een Facebook developers account en het verkrijgen van een App ID en App Secret. Hiervoor moet je een geldig Facebook account tot je beschikking hebben.

Stap 1: Ga naar http://developers.facebook.com en login met je Facebook account. (Ga naar Stap 3 als je al een Facebook Developer account hebt.)

Stap 2: Als je nog geen Facebook Developer account hebt, klik dan op de "Apps" knop in de navigatie balk van de web pagina. Volg de stappen in de wizard om je te registreren.

Stap 3: Als je je eenmaal als Facebook Developer hebt geregistreerd, klik dan op de "Apps" knop in de navigatie balk van de web pagina. Klik op de "Create New App" knop in de drop down menu om een nieuwe Facebook app te creëren.

Stap 4: Choose the "Website" option on the right side of this window.

Stap 5: Kies een naam voor de app en klik op de "Create New Facebook App ID" knop.

Stap 6: Kies een categorie voor je app en klik op de "Create App ID" knop.

Stap 7: Scroll naar de onderkant van de volgende pagina en vul een geldige URL van je site en je Mobile Site in. Als je niet beschikt over een website of mobiele site URL, gebruik dan gewoon http://www.example.com. Als u uw gegevens hier hebt ingevoerd, klikt u op "Next".

Stap 8: Scroll naar beneden en klik op de hyperlink "Skip to Developer Dashboard"

Stap 9:

Zodra de Facebook-app is aangemaakt, moet je de app nog wel live zetten voordat de noodzakelijke key (App ID en App Secret) kan worden gebruikt door uw AppMachine app.

Ga naar de pagina "Settings" van uw Facebook-app en zorg ervoor dat het "Contact E-mail" veld is ingevuld. De app kan niet live worden gezet zonder Contact E-mail.

Stap 10: Zodra u een Contact E-mail hebt ingevoerd, kan je de app live zetten in de "Status & Review" pagina van de app.

Stap 11: Ga terug naar het "Dashboard" van de app. Hier vindt u de App ID en App Secret die je nodig hebt voor het publiceren van de AppMachine app.