QR Scanner

Dit blok kan worden gebruikt voor het scannen van QR codes in uw app. Afhankelijk van de informatie in de QR code zal de gewenste actie worden uitgevoerd. Wanneer bijvoorbeeld een telefoonnummer in de QR code aanwezig is zal de app vragen of het nummer moet worden gebeld.

De QR scanner houdt de gescande QR codes bij zodat later de historie kan worden nagekeken.

Setting up the QR Scanner

1. Ga naar https://design.appmachine.com en login;
  2. Open een bestaande app of creëer een nieuwe app;
  3. Druk op de "+ Blok" knop;
  4. Selecteer de "Plus" tab;
  5. Selecteer de "QR Scanner" blok en klik op  "Blok toevoegen";
  6. Klik op "Volgende" en geef uw block een naam.
  7. Klik "Finish";

De QR Scanner is nu klaar voor gebruik. U kunt de look & feel van het blok nog aanpassen door een Top afbeelding toe te voegen of een verklarende tekst onder de scanner.

De QR Scanner koppelen aan een Excel of Web service blok

We hebben de mogelijkheid toegevoegd om een QR scanner te koppelen met een Excel of web service block. Hierdoor is het mogelijk om de informatie in een QR code te gebruiken als filter in uw excel of web service blok.

Voorwaarden

• Een QR Scanner block;
  • Een Excel of Web Service blok;

Om de QR scanner te koppelen aan een Excel or Web Service blok volg de volgende stappen:

1. Selecteer de QR Scanner blok;
  2. In de Settings kunt u aangeven welk Excel of web service blok u wilt gebruiken als bron. Om dat te doen klik op het plus teken naast het Lijst veld;
  3. Selecteer het Excel or Web Service blok;
  4. Selecteer het veld dat gebruikt moet worden om de data te filteren in uw Excel of web service blok;
  5. Sla uw wijzigingen op. Nu zal de inhoud van een QR code worden gebruikt om de data uit het Excel of web service blok te presenteren.