Winkelmand

Toont een overzicht van de producten die gebruikers hebben toegevoegd om te kopen. Het Winkelwagen blok is gekoppeld aan het Producten blok. Met het Winkelmand blok kunnen gebruikers producten uit het Producten blok in je app aanschaffen. Om betalingen te ontvangen zul je een PayPal account moeten hebben. Voor meer info over hoe je een PayPal account moet aanmaken, klik hier.  Een account kun je aanmaken op www.paypal.com

Gebruikers van je app kunnen je betalen met hun eigen PayPal account of het een creditcard.

Inhoud

1. Winkelmand blok toevoegen
  2. Winkelmand configureren
  3. En dan werkt het zo in de app

Winkelmand blok toevoegen

1. Klik op Blok toevoegen.
  2. Kies het Winkelmand blok en klik op volgende.
  3. Vul hier het emailadres van je PayPal account in. Heb je nog geen PayPal account dan kun je deze eerst leeg laten en op volgende klikken.
  4. Vul de naam van je bouwblok in (bijv. Winkelmand).IMG_5.png
  5. Klik op het icoon om het plaatje te wijzigen dat in de app bij de tekst komt te staan.
    • Bewerken: maak gebruik van de vele beeldbewerking opties om je plaatje mooier te maken.
    • Vervang: kies uit het uitgebreid assortiment AppMachine iconen of upload je eigen plaatje.
    • Verwijderen: verwijdert het plaatje zodat alleen tekst wordt getoond.
  6. Wanneer je klaar bent, klik op Voltooien.

Winkelmand configureren

Je hebt het bouwblok Winkelmand toegevoegd en gaat het nu configureren. Winkelmand kent twee hoofdschermen: Algemeen en Design.

Algemeen

In dit scherm kun je aantal dingen veranderen: naam van het bouwblok, het icoon, het email adres van je PayPal account, de valuta en verzendkosten.

De valuta staat standaard ingesteld op Euro maar is aan te passen naar een ander valuta. Ook kun je eventueel verzendkosten instellen. Deze zijn voor de gebruiker terug te zien in het betaalproces.

Op het moment dat je al een gepubliceerde app hebt die wordt gebruikt door gebruikers, dan kan het gebeuren dat je dit bouwblok nog niet wilt tonen aan de gebruikers, daarvoor is de 'Activated' knop.

Schuif de knop op 'NO', en dit bouwblok komt nog niet bij je gebruikers terecht. Zo kun je rustig doorontwikkelen aan je app, zonder dat zij met dit bouwblok worden geconfronteerd.

En dan werkt het zo in de app

In de app kunnen gebruikers in de productenlijst producten selecteren en aan hun winkelmand toevoegen. Afrekenen gaat als volgt:

1. Klik bij 1 of meerder producten in de app op Add to Cart
  2. Ga naar de winkelmand
  3. Pas evt. de bestelling nog aan
  4. Click op Checkout om te bestellen en te betalen.
  5. Betaal met Paypal of credit card.
  6. Vul  de factuur- en bezorggegevens in.
  7. U, als Paypal merchant, ontvangt per mail de bestelling