Formulier

Hiermee kan de gebruiker contact met jou op nemen door middel van contact formulier. Je kunt de gebruiker vragen om feedback op jouw producten of biedt je gebruikers de mogelijkheid om een afspraak te maken vanuit de app. Het bedankt scherm dat de gebruikers zien na het invullen en versturen van een contact formulier kun je zelf opmaken. Je kunt zelfs de gebruiker een foto laten opsturen.

Inhoud

1. Bouwblok Toevoegen
  2. Formulier configureren

Formulier bouwblok toevoegen

1. Klik op Blok toevoegen.
  2. Kies het Formulier blok en klik op Volgende.
  3. Vul het email adres waar de contact formulieren naar toe worden gestuurd.
  4. Klik op Volgende.
  5. Vul de naam van je bouwblok in.
  6. Klik op het icoon om het plaatje te wijzigen dat in de app bij de tekst komt te staan.
    • Bewerken: maak gebruik van de vele beeldbewerking opties om je plaatje mooier te maken.
    • Vervang: kies uit het uitgebreid assortiment AppMachine iconen of upload je eigen plaatje.
    • Verwijderen: verwijdert het plaatje zodat alleen tekst wordt getoond.
  7. Wanneer je klaar bent, klik op Voltooien.

Formulier velden configureren

1. Selecteer het Formulier blok in je app.
  2. Ga naar het Instellingen scherm
  3. Vul de volgende velden in:
    • Omschrijving: De tekst die wordt weergegeven boven de invulvelden van het contact formulier.
    • Veld 1-3: Een klein tekstveld dat gebruikt kan worden voor informatie als een naam, gebruikersnaam, email adres, etc.
    • Veld 4: Een groter tekstveld dat gebruikt kan worden voor het invullen van omschrijvingen of langere berichten.
    • Photo field: Door middel van dit veld kan de gebruiker een foto versturen.
    • Tekst op verzend knop: De tekst die getoond wordt op de verstuur-knop linksboven in het scherm. (max. 10 karakters)
    • Verzenden naar: Het email adres waar de contact formulieren naartoe gestuurd worden.
    • Thank you title: De titel die getoond wordt in de navigatie balk nadat de gebruiker een contact formulier verstuurd.
    • Thank you message: Het bericht dat wordt getoond nadat de gebruiker een contact formulier verstuurd.Screen_Shot_2014-03-24_at_1.32.22_PM.png
  4. Klik op Opslaan als je de wijzigingen wilt opslaan.

Contact bouwblok configureren

Je kunt 'Formulier' compleet configureren tijdens het toevoegen van het bouwblok (zie hierboven). Wil je iets aanpassen, dan kan dat in het overzichtsscherm, dat twee opties kent: Instellingen en Designer.

Screen Shot 2014-03-17 at 1.44.33 PM.png

Bij Instellingen vul je in hoe het blok zich moet gedragen en bij Designer bepaal je hoe het er uit ziet.

Instellingen

In dit scherm kun je een aantal dingen veranderen: de naam van het bouwblok, het icoon (de afbeelding) dat de app gebruikt en de overige velden (zie hierboven).

Heb je al een gepubliceerde app die wordt gebruikt, dan kan het gebeuren dat je dit bouwblok nog niet wilt laten zien, daarvoor is de 'ON/OFF' knop.

Schuif de knop op 'OFF', en dit bouwblok blijft nog even onzichtbaar. Zo kun je rustig doorontwikkelen aan je app. Gebruikers van de app worden nog niet geconfronteerd met bouwblokken die je al wel hebt toegevoegd, maar nog niet wilt laten zien.

Designer

Met Designer kun je ieder bouwblok zeer gedetailleerd vormgeven. Designer geeft jou als vormgever veel vrijheid om alles aan te passen. Designer is niet voor alle gebruikers beschikbaar. Wil je weten hoe Designer werkt, klik dan hier.