POI

Toon een plattegrond, waarop je 'markers' kunt neerzetten; 'Points Of Interest' (POI).

Toon bijvoorbeeld de verschillende vestigingen van je bedrijf. In een hotel-app kun je bijvoorbeeld de verschillende recreatiemogelijkheden in de buurt op de kaart tonen. In de app voor een sportvereniging kun je de locaties vastleggen van sportclubs waar vaak wedstrijden tegen worden gespeeld. De gebruiker kan vervolgens informatie over dit POI opvragen en de route laten berekenen van zijn huidige locatie naar het gekozen POI.

POI bouwblok toevoegen

1. Klik op Blok toevoegen.
  2. Kies het POI blok en klik op Volgende.
  3. Vul de naam van je bouwblok in.
  4. Klik op het icoon om het plaatje te wijzigen dat in de app bij de tekst komt te staan.
    • Bewerken: maak gebruik van de vele beeldbewerking opties om je plaatje mooier te maken.
    • Vervang: kies uit het uitgebreid assortiment AppMachine iconen of upload je eigen plaatje.
    • Verwijderen: verwijdert het plaatje zodat alleen tekst wordt getoond.
  5. Wanneer je klaar bent, klik op Voltooien

Bewerk de inhoud van je POI bouwblok

Bewerk de inhoud van je POI blok in het Lijst scherm.

Inhoud toevoegen

1. Kies het POI blok in je app.
  2. Selecteer het Lijst scherm.
  3. Klik op het + icoon om een nieuwe locatie toe te voegen.
  4. Vul de locatie details in.
  5. Klik op Opslaan om je wijzigingen op te slaan of Annuleren om terug te gaan.

Inhoud bewerken

Plaats de cursor over de locatie die je wilt bewerken.

• Bewerken: klik op het pen icoon en bewerk je inhoud. Wanneer je klaar bent, klik op Opslaan om je wijzigingen op te slaan of Annuleren om terug te gaan.
  • Ordenen: klik en sleep het icoon met de vier pijlen om de volgorde van je locaties te veranderen.
  • Verwijderen: klik op het prullenbak icoon om de locatie te verwijderen.

Location Types toevoegen en pin afbeeldingen aanpassen

Het is mogelijk om verschillende locatie types een naam en afbeelding te geven en uw gebruikers de locaties hier op te laten sorteren. Op deze manier kun je restaurants laten zien op de kaart met, zeg, een vork en hotels, bijvoorbeeld, met de gebruikelijke huis en bed symbool. Om locatie types toe te voegen:

Kies het POI blok in je app.

Selecteer het Lijst scherm.

1. Selecteer een element in de lijst door op de potlood knop te klikken;
  2. Klik dan op de  ... kop aan de rechter kant van de Location type veld;
  3. Klik op de  + knop
  4. Voeg een location type toe. Je hoeft geen lange beschrijving te geven. Vul een korte naam in en upload een kleine afbeelding voor de pin op de kaart die u wilt laten zien voor deze locatie type. Maak er een kleine transparante afbeelding van met een puntig uiteinde aan de onderkant om precies te laten zien waar de locatie is op de kaart;
  5. Klik op Opslaan om je wijzigingen op te slaan
  6. Klik op de kleine home knop net boven de + knop om terug te gaan naar je POI lijst. Nu kan je een locatie type toevoegen aan je POI elementen.

POI bouwblok configureren

Je hebt het bouwblok POI toegevoegd en gaat het nu configureren. 'POI' kent drie hoofdschermen: Instellingen, Lijst en Designer.

Captura de Tela 2013-05-27 às 16.39.11.png

Bij Instellingen vul je in hoe het blok zich moet gedragen, bij Lijst gaat het over de inhoud en bij Designer over hoe het er uit ziet.

Instellingen

In dit scherm kun je een aantal dingen veranderen; de naam van het bouwblok, het ikoon (afbeelding) die in de app moet worden gebruikt, de bovenafbeelding (de afbeelding die boven in de app boven de evenementen wordt getoond). Ook kun je hier aangeven of gebruikers vanuit de app de evenementen kunnen delen met hun vrienden, via Twitter, Facebook of email. Bij 'Zoomlevel van kaart' geef je op hoever er op de plattegrond moet worden ingezoomd. Te ver inzoomen kan ervoor zorgen dat er geen enkel punt op de kaart zichtbaar is, te ver uitzoomen heeft als resultaat dat er veel punten op de kaart op een hoop staan. Zoek een geschikte middenweg.

Op het moment dat je al een gepubliceerde app hebt die wordt gebruikt door gebruikers, dan kan het gebeuren dat je dit bouwblok nog even 'achter wilt houden', daarvoor is de 'Activated' knop.

Schuif de knop op 'NO', en dit bouwblok komt nog niet bij je gebruikers terecht. Zo kun je rustig doorontwikkelen aan je app, zonder dat de gebruikers van de app worden geconfronteerd met de bouwblokken die al hebt toegevoegd, maar nog niet aan de gebruikers wilt laten zien.

Lijst

Hier worden de Points of Interest ingevoerd. Bij het toevoegen van een POI in de lijst, kunnen er een reeks van gegevens over die ene plek worden ingevoerd. Deze spreken allemaal min of meer voor zich, op 'Type locatie' na. Daar kan worden ingegeven om wat voor soort locatie het gaat. In het voorbeeld van de attracties bijvoorbeeld om een speeltuin, een museum of een dierentuin. Het invoeren van een nieuw soort type locatie is mogelijk met de knop met de drie stippen er op. Die staat achter het veld. Klikken op die knop brengt je naar de lijst met soorten locaties. Met de plus-knop kan hier een nieuwe aan worden toegevoegd. Van een type locatie kan worden opgegeven; de naam en de omschrijving en er kan een afbeelding aan worden toegevoegd. Deze afbeelding wordt op de plattegrond getoond. Zou je bijvoorbeeld bij de speeltuinen een plaatje van een beertje zetten, dan krijgen alle speeltuinen een beertje.

Lees hier meer over het algemeen navigeren in een lijst.

Designer

Met Designer kan de vormgeving van ieder bouwblok zeer gedetailleerd worden gewijzigd. Designer geeft de vormgever veel vrijheid om alles precies zo aan te passen, zoals hij of zij het wil. Designer staat niet alle gebruikers ter beschikking. Wil je weten hoe Designer werkt, klik dan hier.