Radio

Open een muziek-player, met daarin een internet radiostation.

Het bouwblok accepteert livestreams die geschikt zijn voor de AppMachine mediaplayer. Die mediaplayer accepteert AAC-LC audio tot 48 kHz en mp3 (MPEG-1 Audio Layer 3) tot 48 kHz. In de praktijk gaat het dan om streams met de extensies mp3, m4a, m4b, m4p, m4v, m4r, 3gp, mp4 en aac.

Radio bouwblok toevoegen

1. Klik op Blok toevoegen.
  2. Kies het Radio blok en klik op Volgende.
  3. Voer de URL naar de internet livestream van het radiostation in.
  4. Klik op Volgende.
  5. Vul de naam van je bouwblok in.
  6. Klik op het icoon om het plaatje te wijzigen dat in de app bij de tekst komt te staan.
    • Bewerken: maak gebruik van de vele beeldbewerking opties om je plaatje mooier te maken.
    • Vervang: kies uit het uitgebreid assortiment AppMachine iconen of upload je eigen plaatje.
    • Verwijderen: verwijdert het plaatje zodat alleen tekst wordt getoond.
  7. Wanneer je klaar bent, klik op Voltooien

Radio bouwblok configureren

'Radio' kent maar twee hoofdschermen: Instellingen en Designer:

Captura de Tela 2013-05-27 às 17.01.21.png

Bij Instellingen vul je in hoe het blok zich moet gedragen en bij Designer bepaal je hoe het er uit ziet.

Instellingen

In dit scherm kun je een aantal dingen veranderen; de naam van het bouwblok, het ikoon (de afbeelding) die in de app naast de tekst kan worden gebruikt, een bovenafbeelding, de URL naar de livestream en een omschrijving.

Op het moment dat je al een gepubliceerde app hebt die wordt gebruikt door gebruikers, dan kan het gebeuren dat je dit bouwblok nog even 'achter wilt houden', daarvoor is de 'Activated' knop.

Schuif de knop op 'NO', en dit bouwblok komt nog niet bij je gebruikers terecht. Zo kun je rustig doorontwikkelen aan je app, zonder dat de gebruikers van de app worden geconfronteerd met de bouwblokken die al hebt toegevoegd, maar nog niet aan de gebruikers wilt laten zien.

Designer

Met Designer kan de vormgeving van ieder bouwblok zeer gedetailleerd worden gewijzigd. Designer geeft de vormgever veel vrijheid om alles precies zo aan te passen, zoals hij of zij het wil. Designer staat niet alle gebruikers ter beschikking. Wil je weten hoe Designer werkt, klik dan hier.