Facebook

Toont een overzicht van de laatste berichten van een vooraf ingesteld Facebook-account, inclusief de foto's. De Facebook-pagina is vormgegeven in de kleuren van je app.

Inhoud

1. Bouwblok Toevoegen
  2. Facebook configureren
  3. Veelgestelde vragen

Een rechtstreekse manier om contact te onderhouden met de gebruikers van je app.

Facebook bouwblok toevoegen

1. Klik op Blok toevoegen.
  2. Kies het Facebook blok en klik op Volgende.
  3. Vul de naam of url van het Facebook-account in. Indien goed ingevuld, zie je een groen vinkje en een preview van de Facebook pagina.
  4. Klik op Volgende.
  5. Vul de naam van je bouwblok in.
  6. Klik op het icoon om het plaatje te wijzigen dat in de app bij de tekst komt te staan.
    • Bewerken: maak gebruik van de vele beeldbewerking opties om je plaatje mooier te maken.
    • Vervang: kies uit het uitgebreid assortiment AppMachine iconen of upload je eigen plaatje.
    • Verwijderen: verwijdert het plaatje zodat alleen tekst wordt getoond.
  7. Wanneer je klaar bent, klik op Voltooien.

Facebook bouwblok configureren

Je hebt het bouwblok Facebook toegevoegd en gaat het nu configureren. 'Facebook' kent maar twee hoofdschermen: Instellingen en Designer.

Screen Shot 2014-03-20 at 1.25.15 PM.png

Bij Instellingen vul je in hoe het blok zich moet gedragen en bij Designer bepaal je hoe het er uit ziet.

Instellingen

In dit scherm kun je een aantal dingen veranderen:

• de naam van het bouwblok,
  • het icoon (afbeelding) dat in de app naast de tekst staat
  • de bovenafbeelding (de afbeelding die boven in de app boven de evenementen wordt getoond)
  • het Facebook-account.

Op het moment dat je al een gepubliceerde app hebt die wordt gebruikt door gebruikers, dan kan het gebeuren dat je dit bouwblok nog even 'achter wilt houden', daarvoor is de 'ON/OFF' knop.

Schuif de knop op 'OFF', en dit bouwblok komt nog niet bij je gebruikers terecht. Zo kun je rustig doorontwikkelen aan je app, zonder dat de gebruikers van de app worden geconfronteerd met de bouwblokken die al hebt toegevoegd, maar nog niet aan de gebruikers wilt laten zien.

Designer

Met Designer kan de vormgeving van ieder bouwblok zeer gedetailleerd worden gewijzigd. Designer geeft de vormgever veel vrijheid om alles precies zo aan te passen, zoals hij of zij het wil. Designer staat niet alle gebruikers ter beschikking. Wil je weten hoe Designer werkt, klik dan hier.

Veelgestelde vragen

- De gebruikers zien in de app bij 'Facebook' geen berichten. Hoe kan dat?

Als er in de app, in het Facebook-bouwblok wel het juiste Facebook-account getoond wordt, maar geen berichten op de tijdlijn, dan is het account waarschijnlijk zodanig ingesteld dat de Facebook-berichten alleen maar voor vrienden te zien zijn. Je moet dan de privacy-instellingen van het betreffende Facebook-account wijzigen van 'Vrienden' naar 'Openbaar'.

- Kan ik meerdere Facebook bouwblokken in één app gebruiken?

Jazeker. Heb je meerdere Facebook-accounts en wil je daar op verschillende plekken in je app naar verwijzen, dan is dat geen enkel probleem.

- Kan ik ook fotoalbums van Facebook in een app laten zien?

Ja, maar niet met het bouwblok 'Facebook', maar met het bouwblok 'Foto's'.