Muziek

Speel audio (muziek, podcast) af in je app. De audio kan worden opgehaald uit diverse bronnen; het CMS van AppMachine, SoundCloud of een Media RSS-feed. De audiobestanden moeten wel geschikt zijn voor de AppMachine mediaplayer. Die mediaplayer accepteert AAC-LC audio tot 48 kHz en mp3 (MPEG-1 Audio Layer 3) tot 48 kHz. In de praktijk gaat het dan om bestanden met de extensies mp3, m4a, m4b, m4p, m4v, m4r, 3gp, mp4 en aac.

De player blijft actief, ook wanneer de gebruiker iets anders met zijn telefoon gaat doen. Hij of zij kan zo dus naar de muziek blijven luisteren.

Natuurlijk hoeft het geen muziek te zijn, maar kun je met het 'Muziek'-bouwblok ook je podcast onder de aandacht van je app-gebruikers brengen.

Muziek bouwblok toevoegen

1. Klik op Blok toevoegen.
  2. Kies het Muziek blok en klik op Volgende.
  3. Selecteer de bron voor je muziek:
    • AppMachine CMS: plaats je muziek rechtstreeks in de AppMachine CMS. Nadat je Muziek blok gebouwd is, kun je in het Lijst scherm muziek links toevoegen. Zie hieronder voor meer info over het Lijst scherm.
    • SoundCould: Voer dan de naam van het SoundCloud-account in.
    • Media RSS: voer je een link in naar een RSS feed (.rss) met daarin verwijzingen naar audiobestanden.
  4. Klik op Volgende.
  5. Vul de naam van je bouwblok in.
  6. Klik op het icoon om het plaatje te wijzigen dat in de app bij de tekst komt te staan.
    • Bewerken: maak gebruik van de vele beeldbewerking opties om je plaatje mooier te maken.
    • Vervang: kies uit het uitgebreid assortiment AppMachine iconen of upload je eigen plaatje.
    • Verwijderen: verwijdert het plaatje zodat alleen tekst wordt getoond.
  7. Wanneer je klaar bent, klik op Voltooien

Muziek bouwblok configureren

Je hebt het bouwblok Muziek toegevoegd en gaat het nu configureren. Afhankelijk van welke bron je voor Muziek hebt gekozen, heeft het bouwblok twee of drie schermen. Heb je voor 'AppMachine CMS' gekozen, dan zijn er drie hoofdschermen: Instellingen, Lijst en  Designer.

Bij Instellingen vul je in hoe het blok zich moet gedragen, bij Lijst heb je een overzicht van de muziekbestanden die moeten worden gespeeld en bij Designer bepaal je hoe het er uit ziet.

Heb je voor SoundCloud of Media RSS gekozen, dan vervalt het 'Lijst'-scherm.

Instellingen

In dit scherm kun je een aantal dingen veranderen; de naam van het bouwblok, het ikoon (de afbeelding) die in de app moet worden gebruikt en het Top image, de afbeelding die boven in het scherm moet worden getoond. Ook kun je hier aangeven of gebruikers vanuit de app de evenementen kunnen delen met hun vrienden, via Twitter, Facebook of email.

Als je hebt gekozen voor SoundCloud en Media RSS dan kun je onder Inhoud de gebruiker of de url wijzigen.

Op het moment dat je al een gepubliceerde app hebt die wordt gebruikt door gebruikers, dan kan het gebeuren dat je dit bouwblok nog even 'achter wilt houden', daarvoor is de 'Activated' knop.

Schuif de knop op 'NO', en dit bouwblok komt nog niet bij je gebruikers terecht. Zo kun je rustig doorontwikkelen aan je app, zonder dat de gebruikers van de app worden geconfronteerd met de bouwblokken die al hebt toegevoegd, maar nog niet aan de gebruikers wilt laten zien.

Lijst

De lijst geeft het overzicht van de muziek die je in het AppMachine CMS hebt toegevoegd. Met een klik op de 'plus'-knop kun  je iets toevoegen.  Lees hier meer over het navigeren in een lijst.

Designer

Met Designer kan de vormgeving van ieder bouwblok zeer gedetailleerd worden gewijzigd. Designer geeft de vormgever veel vrijheid om alles precies zo aan te passen, zoals hij of zij het wil. Designer staat niet alle gebruikers ter beschikking. Wil je weten hoe Designer werkt, klik dan hier.

Veelgestelde vragen

- Hoe wijzig ik de gegevensbron?

Om te voorkomen dat je ingevoerde muziek in een lijst onbedoeld weggooit doordat je in een onbewaakt ogenblik de gegevensbron wijzigt, kun je in 'Muziek' de eenmaal ingevoerde gegevensbron niet veranderen. Dat is alleen mogelijk door het complete bouwblok weg te gooien, en later weer een nieuwe toe te voegen. Het verwijderen van een blok kan in het scherm 'Algemeen' van het blok.