Video

68469f52-71dd-4174-8a58-50d5f8ac9951.png Toon een lijst van video's, met wat gegevens van de video's. Klikken op zo'n video opent een nieuw scherm, waarin de video kan worden bekeken.

Je kunt kiezen uit verschillende gegevensbronnen om dit bouwblok mee te vullen. Je kunt onder meer losse video's in het AppMachine CMS toevoegen, of verwijzen naar een YouTube- of Vimeo-kanaal. Wanneer de gebruiker in de app het bouwblok opent, worden de gegevens opnieuw opgehaald. Op die manier is dit bouwblok altijd up to date.

Natuurlijk leuk om video's over een bepaald onderwerp te laten zien, maar nog leuker wanneer je zelf zo af en toe video's maakt en in een eigen YouTube-kanaal zet. De gebruikers van de app krijgen dan altijd de laatste video's te zien.

Video bouwblok toevoegen

1. Klik op Blok toevoegen.
  2. Kies het Video blok en klik op Volgende.
  3. Selecteer de bron voor je video's:
    • YouTube: toon alle YouTube video's voor een opgegeven kanaal of afspeellijst.
    • Vimeo: toon alle Vimeo video's voor een opgegeven kanaal of username.
    • Ustream: Toon je (live) Ustream kanaal of video
      Wil je zien hoe het werkt? Bekijk de webinar met David Gibbons van Ustream and Cameron Nazeri van AppMachine.
    • AppMachine CMS: Geef de URL in van uw video
  4. Klik op Volgende.
  5. Vul de naam van je bouwblok in.
  6. Klik op het icoon om het plaatje te wijzigen dat in de app bij de tekst komt te staan.
  7. Wanneer je klaar bent, klik op Voltooien.

Bewerk de inhoud van je Video bouwblok

Bewerk de inhoud van je Video blok in het Lijst scherm.

Inhoud toevoegen

1. Kies het Video blok in je app.
  2. Selecteer het Lijst scherm.
  3. Klik op het + icoon om een nieuw item toe te voegen. Volg de instructies hierboven om de nieuwe album(s) toe te voegen.

Inhoud bewerken

Plaats de cursor over het item dat je wilt bewerken.

• Bewerken: klik op het pen icoon en bewerk je inhoud. Wanneer je klaar bent, klik op Opslaan om je wijzigingen op te slaan of Annuleren om terug te gaan.
  • Ordenen: klik en sleep het icoon met de vier pijlen om de volgorde van je items te veranderen.
  • Verwijderen: klik op het prullenbak icoon om het item te verwijderen.

Video bouwblok configureren

Je hebt het bouwblok Video toegevoegd en gaat het nu configureren. 'Video' kent drie hoofdschermen: Instellingen, Lijst en Designer.

Bij Instellingen vul je in hoe het blok zich moet gedragen, bij Lijst gaat het over de inhoud en bij Designer over hoe het er uit ziet.

Instellingen

In dit scherm kun je een aantal dingen veranderen; de naam van het bouwblok, en het ikoon (afbeelding) die in de app moet worden gebruikt. Ook kun je hier aangeven of gebruikers vanuit de app de evenementen kunnen delen met hun vrienden, via Twitter, Facebook of email.

Bij 'Video view' kun je een verschillende verschijningsvorm kiezen, hoe de video's moeten worden getoond.

Op het moment dat je al een gepubliceerde app hebt die wordt gebruikt door gebruikers, dan kan het gebeuren dat je dit bouwblok nog even 'achter wilt houden', daarvoor is de 'Activated' knop.

Schuif de knop op 'NO', en dit bouwblok komt nog niet bij je gebruikers terecht. Zo kun je rustig doorontwikkelen aan je app, zonder dat de gebruikers van de app worden geconfronteerd met de bouwblokken die al hebt toegevoegd, maar nog niet aan de gebruikers wilt laten zien.

Lijst

Je kunt hier video's aan de lijst toevoegen. Lees hier meer over het navigeren in een lijst.

Designer

Met Designer kan de vormgeving van ieder bouwblok zeer gedetailleerd worden gewijzigd. Designer geeft de vormgever veel vrijheid om alles precies zo aan te passen, zoals hij of zij het wil. Designer staat niet alle gebruikers ter beschikking. Wil je weten hoe Designer werkt, klik dan hier

Veelgestelde vragen

- Als er een koppeling is met ons YouTube Kanaal, krijgt dat dan automatisch een update?

Ja, de koppeling naar het YouTube Kanaal is rechtstreeks. Dat betekent dat wanneer iemand het video bouwblok in de app opent, de app bij YouTube gaat kijken of er nieuwe video's zijn.

- Wat is het verschil tussen een YouTube Kanaal en een YouTube Afspeellijst (Playlist)?

Een Kanaal hangt rechtstreeks aan een YouTube-account en toont de video's die onder de naam van dat account worden geüpload. Eigen video's dus. Een Afspeellijst wordt samengesteld uit video's die op YouTube aanwezig zijn. Dat kunnen dus je eigen video's zijn, maar het kunnen ook de video's van iemand anders zijn.

- Hoe maak ik een YouTube Kanaal?

1. Registreren: Ga naar www.youtube.com en klik op Account maken. Er wordt dan meteen naar je Google- of Gmail-account gevraagd. Daarmee registreer je je op YouTube. Als je die nog niet hebt, dan vind je bij YouTube wel link om er een te maken.
  2. Kanaal instellen:  Klik op Mijn kanaal en klik daarna op Kanaal bewerken.
  3. Video’s uploaden: Klik op Videobeheer om video’s te uploaden en om Afspeellijsten te maken.

- Hoe maak ik in YouTube een Afspeellijst?

1. Open het YouTube menu, door op het driehoekje te klikken in de uiterste rechterbovenhoek van het scherm (naast de afbeelding van het account).
  2. Klik op 'Videobeheer'. Het Dashboard opent dan aan de linkerkant van het scherm, met Videobeheer al opengeklapt.
  3. Klik daar op Afspeellijsten. Daar is dan een knop '+ Nieuwe afspeellijst'. Wanneer je op die knop klikt, opent zich een menu waarin om een titel en een beschrijving van de Afspeellijst wordt gevraagd. Na het invullen en het bevestigen daarvan heb je een nieuwe Afspeellijst.Clipboard04.jpg

De gemakkelijkste methode om video's in je Afspeellijst te krijgen is op 'Toevoegen aan' te klikken wanneer je een video op YouTube aan het bekijken bent. De lijst met jouw afspeellijsten opent zich dan, en je kunt de video toevoegen door de bewuste afspeellijst aan te klikken.Clipboard05.jpg