Foto's

Toon een lijst van foto's of link naar bronnen van foto's. Klikken opent een nieuw scherm, waarin de foto's kunnen worden bekeken.

Je kunt kiezen uit verschillende gegevensbronnen om dit bouwblok mee te vullen. Je kunt onder meer losse foto's in het AppMachine CMS toevoegen, of verwijzen naar albums op Flickr, Facebook of Instagram. Wanneer de gebruiker in de app het bouwblok opent, worden de gegevens opnieuw opgehaald. Op die manier is dit bouwblok altijd up to date.

Foto's bouwblok toevoegen

1. Klik op Blok toevoegen.
  2. Kies het Foto's blok en klik op Volgende.
  3. Selecteer de gegevensbron voor je foto's.
    • Facebook: vul de de gebruikersnaam of url in van de Facebook account die je als gegevensbron wilt gebruiken.
    • Flickr: vul de de gebruikersnaam of url in van de Facebook account die je als gegevensbron wilt gebruiken.
    • Instagram: vul de de gebruikersnaam of url in van de Facebook account die je als gegevensbron wilt gebruiken.
    • AppMachine CMS: beheer zelf je foto's door ze te uploaden naar de AppMachine CMS. Nadat je Foto's bouwblok gebouwd is, voeg de foto's toe in het Lijst scherm. Zie voor meer info over het Lijst scherm hieronder.
  4. Klik op Volgende
  5. Klik op het icoon om het plaatje te wijzigen dat in de app bij de tekst komt te staan.
    • Bewerken: maak gebruik van de vele beeldbewerking opties om je plaatje mooier te maken.
    • Vervang: kies uit het uitgebreid assortiment AppMachine iconen of upload je eigen plaatje.
    • Verwijderen: verwijdert het plaatje zodat alleen tekst wordt getoond.
  6. Wanneer je klaar bent, klik op Voltooien.

Foto's bouwblok configureren

Je hebt het bouwblok Foto's toegevoegd en gaat het nu configureren. 'Foto's' kent drie hoofdschermen; Instellingen, Lijst en Designer:

Bij Instellingen vul je in hoe het blok zich moet gedragen, bij Lijst gaat het over de inhoud en bij Designer over hoe het er uit ziet.

Instellingen

In dit scherm kun je een aantal dingen veranderen; de naam van het bouwblok, en het ikoon (afbeelding) die in de app moet worden gebruikt. Ook kun je hier aangeven of gebruikers vanuit de app de evenementen kunnen delen met hun vrienden, via Twitter, Facebook of email.

Met de schuif 'Toon albums' kun je de foto's in de app groeperen naar albums, wanneer je die bijvoorbeeld in Flickr of Facebook hebt. Ze je de schuif op 'OFF', dan worden de foto's getoond zonder dat er onderscheid wordt gemaakt naar het album waar ze in staan.

Bij 'Photo view' kun je een verschillende verschijningsvorm kiezen, hoe de foto's moeten worden getoond.

Op het moment dat je al een gepubliceerde app hebt die wordt gebruikt door gebruikers, dan kan het gebeuren dat je dit bouwblok nog even 'achter wilt houden', daarvoor is de 'Activated' knop.

Schuif de knop op 'OFF', en dit bouwblok komt nog niet bij je gebruikers terecht. Zo kun je rustig doorontwikkelen aan je app, zonder dat de gebruikers van de app worden geconfronteerd met de bouwblokken die al hebt toegevoegd, maar nog niet aan de gebruikers wilt laten zien.

Lijst

Je kunt hier foto's aan de lijst toevoegen. Lees hier meer over het navigeren in een lijst.

Design

Met Designer kan de vormgeving van ieder bouwblok zeer gedetailleerd worden gewijzigd. Designer geeft de vormgever veel vrijheid om alles precies zo aan te passen, zoals hij of zij het wil. Designer staat niet alle gebruikers ter beschikking. Wil je weten hoe Designer werkt, klik dan hier.