Twitter

Toon een scherm met daarop een overzicht van de tweets. Gebruik het twitter bouwblok om rechtstreeks contact te onderhouden met de gebruikers van je app of om informatie op een gerichte manier met de gebruikers te delen.

Dit zijn tweets van een bepaald Twitter account of een lijstmet  tweets aan de hand van een 'buzzword'.  Gebruikers kunnen in de app reageren, retweeten of via email een tweet delen met anderen.

Twitter bouwblok toevoegen

1. Klik op Blok toevoegen.
  2. Kies het Twitter blok en klik op Volgende.
  3. Voer de exacte naam van het Twitter-account in. AppMachine controleert of het om een bestaand Twitter-account gaat. In dat geval verschijnt er een preview van de Twitter pagina.
  4. Klik op Volgende.
  5. Vul de naam van je bouwblok in.
  6. Klik op het icoon om het plaatje te wijzigen dat in de app bij de tekst komt te staan.
    • Bewerken: maak gebruik van de vele beeldbewerking opties om je plaatje mooier te maken.
    • Vervang: kies uit het uitgebreid assortiment AppMachine iconen of upload je eigen plaatje.
    • Verwijderen: verwijdert het plaatje zodat alleen tekst wordt getoond.
  7. Wanneer je klaar bent, klik op Voltooien.

Twitter bouwblok configureren

Je hebt het bouwblok Twitter toegevoegd en gaat het nu configureren. 'Twitter' kent twee hoofdschermen: Instellingen en Designer.

Captura de Tela 2013-05-27 às 17.01.21.png

Bij Instellingen vul je in hoe het blok zich moet gedragen en bij Designer bepaal je hoe het er uit ziet.

Instellingen

In dit scherm kun je een aantal dingen veranderen; de naam van het bouwblok, en het ikoon (de afbeelding) die in de app moet worden gebruikt.

Onder 'Accountgegevens' kun je een Twitter account naam invoeren. Een account invoeren hoeft overigens niet, je kunt ook tweets in de app laten verschijnen aan de hand van een of meerdere Buzzwords. Dan laat het bouwblok de tweets zien  van alle Twitter-gebruikers die dat Buzzword gebruiken. Dat laatste bevat het gevaar dat mensen dat Buzzword juist gaan gebruiken om alleen in de app terecht te komen.

• Meerdere Twitter-accounts toevoegen mag ook, scheidt de twee namen door een puntkomma.
  • Meer Buzzwords invoeren kan ook, scheidt die woorden met een komma.
  • Heb je accounts ingevoerd en Buzzwords, dan laat het bouwblok alle tweets zien van die accounts, èn alle tweets op het internet met die Buzzwords. Dat kan erg veel worden.

Het bouwblok kent ook de mogelijkheid om bij de eerste keer starten de gebruiker van de app te vragen om het ingevoerde account te volgen op Twitter. Schuif daarvoor 'Vraag user jou te volgen' naar 'YES', en pas eventueel de tekst aan.

Op het moment dat je al een gepubliceerde app hebt die wordt gebruikt door gebruikers, dan kan het gebeuren dat je dit bouwblok nog niet beschikbaar wilt stellen aan je gebruikers.

Schuif daarvoor de 'Activated' op 'NO'. Dan komt dit bouwblok nog niet bij je gebruikers terecht. Zo kun je rustig doorontwikkelen aan je app, zonder dat de gebruikers van de app worden geconfronteerd met de bouwblokken die al hebt toegevoegd.

Designer

Met Designer kan de vormgeving van ieder bouwblok zeer gedetailleerd worden gewijzigd. Designer geeft de vormgever veel vrijheid om alles precies zo aan te passen, zoals hij of zij het wil. Designer staat niet alle gebruikers ter beschikking. Wil je weten hoe Designer werkt, klik dan hier.