URL

Toon een lijst van links naar websites of webpagina's.

1. Bouwblok Toevoegen
  2. URLs Bewerken
  3. URL blok configureren

Klikken op de link opent in de app een nieuw scherm met daarin de volledig functionele webpagina. Zo kun je bijvoorbeeld doorlinken naar je eigen website, of naar je eigen online reserveringssysteem.

URL's bouwblok toevoegen

1. Klik op Blok toevoegen.
  2. Kies het URL's blok en klik op Volgende.
  3. Vul de naam van je bouwblok in.
  4. Klik op het icoon om het plaatje te wijzigen dat in de app bij de tekst komt te staan.
    • Bewerken: maak gebruik van de vele beeldbewerking opties om je plaatje mooier te maken.
    • Vervang: kies uit het uitgebreid assortiment AppMachine iconen of upload je eigen plaatje.
    • Verwijderen: verwijdert het plaatje zodat alleen tekst wordt getoond.
  5. Wanneer je klaar bent, klik op Voltooien.

Bewerk de inhoud van je URL's bouwblok

Bewerk de inhoud van je URL's blok in het Lijst scherm.

Inhoud toevoegen

1. Kies het URL's blok in je app.
  2. Selecteer het Lijst scherm.
  3. Klik op het + icoon om een nieuwe url toe te voegen.
  4. Vul de naam en url in.
  5. Klik op Opslaan om je wijzigingen op te slaan of Annuleren om terug te gaan.

Inhoud bewerken

Plaats de cursor over de url die je wilt bewerken.

• Bewerken: klik op het pen icoon en bewerk je inhoud. Wanneer je klaar bent, klik op Opslaan om je wijzigingen op te slaan of Annuleren om terug te gaan.
  • Ordenen: klik en sleep het icoon met de vier pijlen om de volgorde van je url's te veranderen.
  • Verwijderen: klik op het prullenbak icoon om de url te verwijderen.

URL's bouwblok configureren

Je hebt het bouwblok URL's toegevoegd en gaat het nu configureren. 'URL's' kent drie hoofdschermen: Instellingen, Lijst en Designer.

Screen Shot 2014-03-24 at 1.00.49 PM.png

Bij Instellingen vul je in hoe het blok zich moet gedragen, bij Lijst gaat het over de inhoud en bij Designer over hoe het er uit ziet.

Instellingen

In dit scherm kun je een aantal dingen veranderen;

• de naam van het bouwblok
  • het ikoon (afbeelding) die in de app naast de tekst kan worden gebruikt
  • de bovenafbeelding (de afbeelding die boven in de app boven de URL's wordt getoond)

Op het moment dat je al een gepubliceerde app hebt die wordt gebruikt door gebruikers, dan kan het gebeuren dat je dit bouwblok nog even 'achter wilt houden', daarvoor is de 'ON/OFF' knop.

Schuif de knop op 'OFF', en dit bouwblok komt nog niet bij je gebruikers terecht. Zo kun je rustig doorontwikkelen aan je app, zonder dat de gebruikers van de app worden geconfronteerd met de bouwblokken die al hebt toegevoegd, maar nog niet aan de gebruikers wilt laten zien.

Lijst

Hier kun je meer URL's invoeren. Lees hier meer over het navigeren in een lijst.

Designer

Met Designer kan de vormgeving van ieder bouwblok zeer gedetailleerd worden gewijzigd. Designer geeft de vormgever veel vrijheid om alles precies zo aan te passen, zoals hij of zij het wil. Designer staat niet alle gebruikers ter beschikking. Wil je weten hoe Designer werkt, klik dan hier.