Informatie

Open een nieuw scherm, waarin een tekst kan worden opgenomen.

Inhoud

1. Bouwblok Toevoegen
  2. Informatie configureren

Informatie bouwblok toevoegen

1. Klik op Blok toevoegen.
  2. Kies het Informatie blok en klik op Volgende.
  3. Voer de informatie in die je wilt toevoegen. Je kunt dit later nog veranderen, of er een bovenafbeelding boven zetten.
  4. Klik op Volgende.
  5. Vul de naam van je bouwblok in.
  6. Klik op het icoon om het plaatje te wijzigen dat in de app bij de tekst komt te staan.
    • Bewerken: maak gebruik van de vele beeldbewerking opties om je plaatje mooier te maken.
    • Vervang: kies uit het uitgebreid assortiment AppMachine iconen of upload je eigen plaatje.
    • Verwijderen: verwijdert het plaatje zodat alleen tekst wordt getoond.
  7. Wanneer je klaar bent, klik op Voltooien.

Informatie bouwblok configureren

Je hebt het bouwblok Informatie toegevoegd en gaat het nu configureren. 'Informatie' kent maar twee hoofdschermen: Instellingen en Designer.

Screen Shot 2014-03-20 at 1.25.15 PM.png

Bij Instellingen vul je in hoe het blok zich moet gedragen en bij Designer bepaal je hoe het er uit ziet.

Instellingen

In dit scherm kun je een aantal dingen veranderen; de naam van het bouwblok, het ikoon (de afbeelding) die bij de tekst in de app kan worden getoond, de bovenafbeelding en de tekst. Klikken op het tekstveld opent de tekst-editor.

Op het moment dat je al een gepubliceerde app hebt die wordt gebruikt door gebruikers, dan kan het gebeuren dat je dit bouwblok nog even 'achter wilt houden', daarvoor is de 'ON/OFF' knop.

Schuif de knop op 'OFF', en dit bouwblok komt nog niet bij je gebruikers terecht. Zo kun je rustig doorontwikkelen aan je app, zonder dat de gebruikers van de app worden geconfronteerd met de bouwblokken die al hebt toegevoegd, maar nog niet aan de gebruikers wilt laten zien.

Designer

Met Designer kan de vormgeving van ieder bouwblok zeer gedetailleerd worden gewijzigd. Designer geeft de vormgever veel vrijheid om alles precies zo aan te passen, zoals hij of zij het wil. Designer staat niet alle gebruikers ter beschikking. Wil je weten hoe Designer werkt, klik dan hier.