Activiteiten

1. Bouwblok Toevoegen
  2. Activiteiten configureren
  3. Veelgestelde vragen

Laat een lijst met activiteiten zien. Je ziet de naam van het evenement, een omschrijving en de datum. De lijst heeft twee groepen: eentje voor toekomstige evenementen en een voor evenementen die al zijn geweest.

Je kunt gegevensbronnen op internet gebruiken zoals Google Calender, Facebook events of Bands In Town of Last Fm voor artiesten. Kies je voor een externe gegevensbron? Dan krijgt de gebruiker in de app de plaats, naam, datum en locatie van het evenement te zien. Ook kun je de route naar het desbetreffende feest aangeven. Als de gebruiker het bouwblok opent in de app, haalt de app de gegevens opnieuw op van de server. Zo is dit bouwblok altijd up to date.

Organiseer je een evenement? Wil je data voor workshops en lezingen in je app laten zien? Heb je een restaurant en organiseer je thema-avonden? Plaats ze in het Activiteiten bouwblok. Gebruikers zien direct dat je iets leuks voor hen organiseert.

Activiteiten bouwblok toevoegen

1. Klik op Blok toevoegen.
  2. Kies het Activiteiten blok en klik op Volgende.
  3. Maak een keuze uit de gegevensbronnen:
    • AppMachine: maak je eigen lijst met activiteiten. Voeg de activiteiten toe in het Lijst scherm van je bouwblok nadat je het hebt toegevoegd. Zie hieronder voor meer info over het Lijst scherm.
    • Last.FM: voer de naam van de artiest in precies zoals die op Last.FM staat.
    • Google Calendar: vul een Google Agenda ID in, hoe je dit doet staat hier beschreven.
    • Bands in Town: voer de naam van de artiest in precies zoals die op Bands in Town staat.
    • Facebook: vul de Facebook url of gebruikersnaam in.
  4. Klik op Volgende.
  5. Vul de naam van je bouwblok in.
  6. Klik op het icoon om het plaatje te wijzigen dat in de app bij de tekst komt te staan. Kies uit het uitgebreid assortiment AppMachine iconen of upload je eigen plaatje.
  7. Wanneer je klaar bent, klik op Voltooien.

Activiteiten configureren

Je hebt het bouwblok Activiteiten toegevoegd en gaat het nu configureren. 'Activiteiten' kent drie hoofdschermen: Instellingen, Lijst en Designer. Lijst wordt alleen weergegeven als je AppMachine CMS hebt gekozen als gegevensbron.

Bij Instellingen vul je in hoe het blok zich moet gedragen, bij Lijst gaat het over de inhoud en bij Designer over hoe het er uit ziet.

Instellingen

In dit scherm kun je een aantal dingen veranderen:

• de naam van het bouwblok,
  • het icoon (afbeelding) dat in de app naast de tekst staat
  • de bovenafbeelding (de afbeelding die boven in de app boven de evenementen wordt getoond)

Ook kun je hier aangeven of gebruikers vanuit de app de evenementen kunnen delen met hun vrienden, via Twitter, Facebook of email.

Heb je al een gepubliceerde app die wordt gebruikt? Dan kan het gebeuren dat je dit bouwblok nog niet wilt laten zien. Daarvoor is de 'ON/OFF' knop.

Zet de knop op 'OFF' en het bouwblok blijft nog even onzichtbaar. Zo kun je rustig verder werken aan je app. Gebruikers worden niet geconfronteerd met bouwblokken die je nog niet wilt laten zien.

Lijst

Hier is eenmalig de koppeling met een externe bron vastgelegd. Heb je ervoor gekozen om evenementen in het AppMachine CMS bij te houden? Dan kun je hier  evenementen invoeren. Lees hier meer over het navigeren in een lijst.

Designer

Met Designer kun je ieder bouwblok heel gedetailleerd vormgeven. Designer geeft de vormgever veel vrijheid om alles precies naar wens aan te passen.Designer is voor niet alle gebruikers beschikbaar. Wil je weten hoe Designer werkt, klik dan hier.

Veelgestelde vragen

- Hoe wijzig ik de gegevensbron?

Om te voorkomen dat je ingevoerde activiteiten in een lijst onbedoeld weggooit doordat je in een onbewaakt ogenblik de gegevensbron wijzigt, kun je in 'Activiteiten' de eenmaal ingevoerde gegevensbron niet veranderen. Dat is alleen mogelijk door het complete bouwblok weg te gooien, en later weer een nieuwe toe te voegen. Het verwijderen van een blok kan in het scherm 'Algemeen' van het blok.

- Facebook toont ook mijn evenementen uit Bands In Town. Kan ik nu beter Facebook gebruiken, of rechtstreeks Bands In Town?

Facebook is in zo'n geval een beetje een overbodige tussenstap. Maak een bouwblok 'Activiteiten' aan die de gegevens rechtstreeks bij Bands In Town ophaalt.

- Hoe kan ik mijn Google Agenda ID vinden voor mijn "Activiteiten" blok?

Hier staat een uitgebreide uitleg over hoe dit moet.