Discografie

Toon albums en tracks en laat gebruikers de tracks afluisteren en kopen via iTunes.

Inhoud

1. Bouwblok Toevoegen
  2. Discografie configureren

Appmachine importeert de albums en tracks inclusief de luister-URL's waar de gebruiker gratis 30 seconden van de track kan luisteren en de koop-URL om de  track op iTunes aan te schaffen.

Discografie bouwblok toevoegen

1. Klik op Blok toevoegen.
  2. Kies het Discografie blok in de Premium sectie en klik op Volgende.
  3. Kies welke bron je wilt gebruiken.
  4. Vul de naam van de artiest in.
  5. Selecteer de albums die je wilt importeren en klik Volgende.
  6. Vul de naam van je bouwblok in.
  7. Klik op het icoon om het plaatje te wijzigen dat in de app bij de tekst komt te staan.
    • Bewerken: maak gebruik van de vele beeldbewerking opties om je plaatje mooier te maken.
    • Vervang: kies uit het uitgebreid assortiment AppMachine iconen of upload je eigen plaatje.
    • Verwijderen: verwijdert het plaatje zodat alleen tekst wordt getoond.
  8. Wanneer je klaar bent, klik op Voltooien.

Bewerk de inhoud van je Discografie bouwblok

Bewerk de inhoud van je Discografie blok in het Lijst scherm.

Inhoud toevoegen

1. Kies het Discografie blok in je app.
  2. Selecteer het Lijst scherm.
  3. Klik op het + icoon om een nieuw item toe te voegen. Volg de instructies hierboven om de nieuwe album(s) toe te voegen.

Inhoud bewerken

Plaats de cursor over het item dat je wilt bewerken.

• Bewerken: klik op het pen icoon en bewerk je inhoud. Wanneer je klaar bent, klik op Opslaan om je wijzigingen op te slaan of Annuleren om terug te gaan.
  • Ordenen: klik en sleep het icoon met de vier pijlen om de volgorde van je items te veranderen.
  • Verwijderen: klik op het prullenbak icoon om het item te verwijderen.

Discografie configureren

Je hebt het bouwblok Discografie toegevoegd en gaat het nu configureren. 'Discografie' kent drie hoofdschermen: Instellingen, Lijst en Designer.

Bij Instellingen vul je in hoe het blok zich moet gedragen, bij Lijst gaat het over de inhoud en bij Designer over hoe het er uit ziet.

Instellingen

In dit scherm kun je een aantal dingen veranderen:

• de naam van het bouwblok,
  • het icoon (afbeelding) dat in de app naast de tekst staat
  • aangeven of gebruikers vanuit de app de liedjes kunnen delen met hun vrienden, via Twitter, Facebook of email.

Heb je al een gepubliceerde app die wordt gebruikt? Dan kan het gebeuren dat je dit bouwblok nog niet wilt laten zien. Daarvoor is de 'ON/OFF' knop.

Zet de knop op 'OFF' en het bouwblok blijft nog even onzichtbaar. Zo kun je rustig verder werken aan je app. Gebruikers worden niet geconfronteerd met bouwblokken die je nog niet wilt laten zien.

Lijst

Hier is eenmalig de koppeling met een externe bron vastgelegd. Lees hier meer over het navigeren in een lijst.

Designer

Met Designer kun je ieder bouwblok heel gedetailleerd vormgeven. Designer geeft de vormgever veel vrijheid om alles precies naar wens aan te passen.Designer is niet voor alle gebruikers beschikbaar. Wil je weten hoe Designer werkt, klik dan hier.