Contact

Laat contactinformatie zien: adres, telefoonnummer, e-mail, website en je Twitter-, Facebook- en Linkedin-gegevens. Bij het aanklikken van het telefoonnummer wordt je direct gebeld en bij het aanklikken van het e-mailadres staat er een e-mail klaar. Klikt de gebruiker je adres aan? De Kaartenapplicatie op de smartphone geeft direct de route naar het adres dat je hier opgeeft.

Inhoud

1. Bouwblok Toevoegen
  2. Contact configureren
  3. Veelgestelde vragen

Contact bouwblok toevoegen

- Let op! - 'Contact' is een van de bouwblokken die bij het scannen van een website automatisch wordt toegevoegd. Grote kans dat 'Contact' dus al in het ontwerp van je nieuwe app staat.

1. Klik op Blok toevoegen.
  2. Kies het Contact blok en klik op Volgende.
  3. Vul je contact informatie in.
    • Naam - vul hier de naam in van het bouwblok zoals je die in het menu van de app wilt laten zien.
    • Adres - vul het adres in waarmee je gevonden wilt worden. Bij het ingeven van een adres, toont AppMachine de suggesties van Google Maps. De locatie is met een 'ballonnetje' zichtbaar op het kaartje.
    • Telefoonnummer - vul hier je telefoonnummer in. Gebruikers van de app kunnen het nummer direct bellen door erop te klikken. De functie is gelijk aan het bouwblok 'Bellen'. Voor meer informatie, kijk daar.
    • Email - vul hier je emailadres in. Door er in de app op te klikken, opent op de telefoon een emailclient. Het juiste emailadres staat al klaar.
    • Website - vul hier de URL van je website in. De gebruiker die er in de app op klikt, krijgt een browser met de ingevoerde URL te zien.
    • Twitter - vul hier je Twitter-account in; de naam achter de '@'. AppMachine controleert of het Twitter-account wordt herkend. Zo ja, dan komt er een groen vinkje. Een klik hierop in de app, opent een browser naar dit Twitter-account.
    • Facebook - geef je Facebook-account hier op. Je kunt hier een URL opgeven of je account-naam. AppMachine controleert of je Facebook-account wordt herkend. Is dat zo? Dan wordt het groene vinkje zichtbaar. In de app hierop klikken opent een browser, met daarin het gekozen Facebook-account. Dit wijkt af van het bouwblok 'Facebook', dat de Facebook-posts van een account toont, in de opmaak van de app.
    • LinkedIn - vul hier je LinkedIn account in.
    • Beschrijving - je bent vrij om hier iedere tekst in te voeren die je maar wilt. Invoeren doe je met de tekst-editor. Daarmee kun je tekst opmaken en zelfs elementen toevoegen als YouTube-video's. Lees er hier meer over.
  4. Klik op Volgende als je alle informatie hebt ingevuld.
  5. Vul de naam van je bouwblok in.
  6. Klik op het icoon om het plaatje te wijzigen dat in de app bij de tekst komt te staan.
    • Bewerken: maak gebruik van de vele beeldbewerking opties om je plaatje mooier te maken.
    • Vervang: kies uit het uitgebreid assortiment AppMachine iconen of upload je eigen plaatje.
    • Verwijderen: verwijdert het plaatje zodat alleen tekst wordt getoond.
  7. Wanneer je klaar bent, klik op Voltooien.

Contact configureren

Je kunt 'Contact' compleet configureren tijdens het toevoegen van het bouwblok (zie hierboven). Wil je iets aanpassen, dan kan dat in het overzichtsscherm van je bouwblok, dat twee opties kent: Instellingen en Designer.

Bij Instellingen vul je in hoe het blok zich moet gedragen en bij Designer bepaal je hoe het er uit ziet.

Instellingen

In dit scherm kun je een aantal dingen veranderen:

• de naam van het bouwblok,
  • het icoon (afbeelding) dat in de app naast de tekst staat
  • de overige velden
  • de bovenafbeelding (de afbeelding die boven in de app boven de evenementen wordt getoond)

In dit scherm kun je een aantal dingen veranderen: de naam van het bouwblok, het icoon (de afbeelding) dat de app gebruikt en de overige velden (zie hierboven).

Heb je al een gepubliceerde app die wordt gebruikt, dan kan het gebeuren dat je dit bouwblok nog niet wilt laten zien, daarvoor is de 'ON/OFF' knop.

Schuif de knop op 'ON', en dit bouwblok blijft nog even onzichtbaar. Zo kun je rustig doorontwikkelen aan je app. Gebruikers van de app worden nog niet geconfronteerd met bouwblokken die je al wel hebt toegevoegd, maar nog niet wilt laten zien.

Designer

Met Designer kun je ieder bouwblok zeer gedetailleerd vormgeven. Designer geeft jou als vormgever veel vrijheid om alles aan te passen. Designer is niet voor alle gebruikers beschikbaar. Wil je weten hoe Designer werkt, klik dan hier.

Veelgestelde vragen

- In dit bouwblok komt 'Facebook' voor en ook 'Twitter', terwijl daar ook aparte bouwblokken voor zijn. Is dat niet een beetje dubbelop?

Ja, in principe is het niet nodig om de gegevens van Facebook en Twitter in 'Contact' in te vullen, wanneer je die bouwblokken ook al in je app hebt verwerkt. Aan de andere kant kun je hier wel al je bedrijfsinformatie goed bij elkaar zetten.