Submenu

Breng bouwblokken onder in een submenu.

1. Bouwblok Toevoegen
  2. Producten configureren

Op een gegeven moment wordt de lijst met bouwblokken te groot, en wil je de functies die bij elkaar horen, onder brengen in aparte menu's. Daarvoor is 'Submenu'.

Submenu bouwblok toevoegen

1. Klik op Blok toevoegen.
  2. Kies het Submenu blok en klik op Volgende.
  3. Vul de naam van je bouwblok in.
  4. Klik op het icoon om het plaatje te wijzigen dat in de app bij de tekst komt te staan.
    • Bewerken: maak gebruik van de vele beeldbewerking opties om je plaatje mooier te maken.
    • Vervang: kies uit het uitgebreid assortiment AppMachine iconen of upload je eigen plaatje.
    • Verwijderen: verwijdert het plaatje zodat alleen tekst wordt getoond.
  5. Wanneer je klaar bent, klik op Voltooien.

Submenu bouwblok configureren

Het onderbrengen van andere bouwblokken in een Submenu-bouwblok gaat gewoon door het slepen van het bouwblok naar Submenu. De gekozen bouwblokken verschijnen dan schuin onder het bouwblok Submenu:

'Submenu' kent twee hoofdschermen; Instellingen en Designer.

Screen Shot 2014-03-17 at 1.44.33 PM.png

Bij Instellingen vul je in hoe het blok zich moet gedragen en bij Designer over hoe het er uit ziet.

Instellingen

In dit scherm kun je een aantal dingen veranderen; de naam van het bouwblok, het ikoon (afbeelding) die in de app naast de naam kan worden gebruikt, de Bovenafbeelding (de afbeelding die boven in de app boven de evenementen wordt getoond), en de tekst boven het menu.

Weergave selecteert de vorm van je menu. In de Navigatie wizard, kun je kiezen welke menu je wilt gebruiken. Sommige menu's zijn alleen beschikbaar als je een upgrade maakt naar een Designer app.

Op het moment dat je al een gepubliceerde app hebt die wordt gebruikt door gebruikers, dan kan het gebeuren dat je dit bouwblok nog even 'achter wilt houden', daarvoor is de 'ON/OFF' knop.

Schuif de knop op 'OFF', en dit bouwblok komt nog niet bij je gebruikers terecht. Zo kun je rustig doorontwikkelen aan je app, zonder dat de gebruikers van de app worden geconfronteerd met de bouwblokken die al hebt toegevoegd, maar nog niet aan de gebruikers wilt laten zien.

Designer

Met Designer kan de vormgeving van ieder bouwblok zeer gedetailleerd worden gewijzigd. Designer geeft de vormgever veel vrijheid om alles precies zo aan te passen, zoals hij of zij het wil. Designer staat niet alle gebruikers ter beschikking. Wil je weten hoe Designer werkt, klik dan hier.