FAQ

Toont een lijst van vragen en antwoorden. De vragen verschijnen onder elkaar, er op klikken opent een nieuw scherm met het antwoord.

Inhoud

1. Bouwblok Toevoegen
  2. Bewerk de inhoud van je FAQ blok
  3. FAQ configureren
  4. Veelgestelde vragen

FAQ is dus het bouwblok om op een vraag - antwoord manier meer informatie te geven over je bedrijf of organisatie.

FAQ bouwblok toevoegen

1. Klik op Blok toevoegen.
  2. Kies het FAQ blok en klik op Volgende.
  3. Vul de naam van je bouwblok in.
  4. Klik op het icoon om het plaatje te wijzigen dat in de app bij de tekst komt te staan.
    • Bewerken: maak gebruik van de vele beeldbewerking opties om je plaatje mooier te maken.
    • Vervang: kies uit het uitgebreid assortiment AppMachine iconen of upload je eigen plaatje.
    • Verwijderen: verwijdert het plaatje zodat alleen tekst wordt getoond.
  5. Wanneer je klaar bent, klik op Voltooien.

Bewerk de inhoud van je FAQ bouwblok

Bewerk de inhoud van je FAQ blok in het Lijst scherm.

Inhoud toevoegen

1. Kies het FAQ blok in je app.
  2. Selecteer het Lijst scherm.
  3. Klik op het + icoon om een nieuw item toe te voegen.
  4. Vul de vraag en het antwoord in.
  5. Klik op Opslaan om je wijzigingen op te slaan of Annuleren om terug te gaan.

Inhoud bewerken

Plaats de cursor over het item dat je wilt bewerken.

• Bewerken: klik op het pen icoon en bewerk je inhoud. Wanneer je klaar bent, klik op Opslaan om je wijzigingen op te slaan of Annuleren om terug te gaan.
  • Ordenen: klik en sleep het icoon met de vier pijlen om de volgorde van je items te veranderen.
  • Verwijderen: klik op het prullenbak icoon om het item te verwijderen.

FAQ bouwblok configureren

Je hebt het bouwblok FAQ toegevoegd en gaat het nu configureren. 'FAQ' kent drie hoofdschermen; Instellingen, Lijst en Designer.

Screen Shot 2014-03-20 at 1.41.04 PM.png

Bij Instellingen vul je in hoe het blok zich moet gedragen, bij Lijst gaat het over de inhoud en bij Designer over hoe het er uit ziet.

Instellingen

In dit scherm kun je een aantal dingen veranderen; de naam van het bouwblok, het ikoon (afbeelding) die in de app moet worden gebruikt, het 'top image' (de afbeelding die boven in de app boven de evenementen wordt getoond). Ook kun je hier aangeven of gebruikers vanuit de app de evenementen kunnen delen met hun vrienden, via Twitter, Facebook of email. Door middel van 'Toon omschrijving in lijst' wordt een gedeelte van het antwoord zichtbaar (snipplet) onder de vraag.

Op het moment dat je al een gepubliceerde app hebt die wordt gebruikt door gebruikers, dan kan het gebeuren dat je dit bouwblok nog even 'achter wilt houden', daarvoor is de 'ON/OFF' knop.

Schuif de knop op 'OFF', en dit bouwblok komt nog niet bij je gebruikers terecht. Zo kun je rustig doorontwikkelen aan je app, zonder dat de gebruikers van de app worden geconfronteerd met de bouwblokken die al hebt toegevoegd, maar nog niet aan de gebruikers wilt laten zien.

Lijst

Hier kun je meer vragen en antwoorden voor jouw FAQ invoeren. Lees hier meer over het navigeren in een lijst.

Designer

Met Designer kan de vormgeving van ieder bouwblok zeer gedetailleerd worden gewijzigd. Designer geeft de vormgever veel vrijheid om alles precies zo aan te passen, zoals hij of zij het wil. Designer staat niet alle gebruikers ter beschikking. Wil je weten hoe Designer werkt, klik dan hier.