Email

Gebruikers van de app kunnen met één klik een email sturen naar een vooraf ingesteld emailadres. Ook de onderwerpregel is door de app in te vullen. Klikken op het bouwblok opent de email-client op de telefoon. Er is geen apart scherm dat wordt getoond.

Inhoud

1. Bouwblok Toevoegen
  2. E-Mail configureren

Zo wordt het mogelijk om gebruikers vanuit jouw app een email te laten sturen, zonder dat ze een emailadres hoeven te onthouden of over te typen.

Email bouwblok toevoegen

1. Klik op Blok toevoegen.
  2. Kies het Email blok en klik op Volgende.
  3. Vul het emailadres is.*
  4. Vul een optionele onderwerpregel in.
  5. Klik op Volgende.
  6. Vul de naam van je bouwblok in.
  7. Klik op het icoon om het plaatje te wijzigen dat in de app bij de tekst komt te staan.
    • Bewerken: maak gebruik van de vele beeldbewerking opties om je plaatje mooier te maken.
    • Vervang: kies uit het uitgebreid assortiment AppMachine iconen of upload je eigen plaatje.
    • Verwijderen: verwijdert het plaatje zodat alleen tekst wordt getoond.
  8. Wanneer je klaar bent, klik op Voltooien

* AppMachine controleert of het qua formaat om een emailadres gaat. Als dat zo is, dan verschijnt er een groen vinkje achter het invulveld. Er wordt niet gecontroleerd of het ook om een werkend emailadres gaat. Een onderwerpregel kun je invullen, maar dat is niet verplicht.

Email configureren

Je hebt het bouwblok Email toegevoegd en gaat het nu configureren. 'Email' kent maar twee hoofdschermen: Instellingen en Designer.

Screen Shot 2014-03-20 at 1.25.15 PM.png

Bij Instellingen vul je in hoe het blok zich moet gedragen en bij Designer bepaal je hoe het er uit ziet.

Instellingen

In dit scherm kun je een aantal dingen veranderen; de naam van het bouwblok, het icoon (de afbeelding) die in de app moet worden gebruikt, het ontvangende emailadres en de onderwerpregel.

Op het moment dat je al een gepubliceerde app hebt die wordt gebruikt door gebruikers, dan kan het gebeuren dat je dit bouwblok nog even 'achter wilt houden', daarvoor is de 'ON/OFF' knop.

Schuif de knop op 'ON', en dit bouwblok komt nog niet bij je gebruikers terecht. Zo kun je rustig doorontwikkelen aan je app, zonder dat de gebruikers van de app worden geconfronteerd met de bouwblokken die al hebt toegevoegd, maar nog niet aan de gebruikers wilt laten zien.

Designer

Met Designer kan de vormgeving van ieder bouwblok zeer gedetailleerd worden gewijzigd. Designer geeft de vormgever veel vrijheid om alles precies zo aan te passen, zoals hij of zij het wil. Designer staat niet alle gebruikers ter beschikking. Wil je weten hoe Designer werkt, klik dan hier.