Producten

Toon een lijst van producten. Gebruikers kunnen een product aanklikken, waarna er in een nieuw scherm meer informatie over dat product wordt getoond. Ieder product kan doorlinken naar een webpagina en gedeeld worden via social media. De gebruiker kan het product kopen door deze toe te voegen aan het winkelmandje. Om je producten te verkopen moet je ook het Winkelmand blok toevoegen.

Inhoud

1. Bouwblok Toevoegen
  2. Producten configureren

Producten bouwblok toevoegen

1. Klik op Blok toevoegen.
  2. Kies het Producten blok en klik op Volgende.
  3. Vul de naam van je bouwblok in.
  4. Klik op het icoon om het plaatje te wijzigen dat in de app bij de tekst komt te staan.
    • Bewerken: maak gebruik van de vele beeldbewerking opties om je plaatje mooier te maken.
    • Vervang: kies uit het uitgebreid assortiment AppMachine iconen of upload je eigen plaatje.
    • Verwijderen: verwijdert het plaatje zodat alleen tekst wordt getoond.
  5. Wanneer je klaar bent, klik op Voltooien.

Voeg producten toe of pas deze aan

Bewerk de inhoud van je Producten blok in het Lijst scherm.

Producten toevoegen

1. Kies het Producten blok in je app.
  2. Selecteer het Lijst scherm.
  3. Klik op het + icoon om een nieuw item toe te voegen.Screen_Shot_2014-03-27_at_2.50.33_PM.png
  4. Vul de product details in.
  5. Klik op Opslaan om je wijzigingen op te slaan of Annuleren om terug te gaan.

Inhoud bewerken

Plaats de cursor over het product dat je wilt bewerken.

• Bewerken: klik op het pen icoon en bewerk je inhoud. Wanneer je klaar bent, klik op Opslaan om je wijzigingen op te slaan of Annuleren om terug te gaan.
  • Ordenen: klik en sleep het icoon met de vier pijlen om de volgorde van je producten te veranderen.
  • Verwijderen: klik op het prullenbak icoon om het product te verwijderen.

Producten bouwblok configureren

Je hebt het bouwblok Producten  toegevoegd en gaat het nu configureren. 'Producten' kent drie hoofdschermen: Instellingen, Lijst en Designer.

Screen Shot 2014-03-24 at 1.00.49 PM.png

Bij Instellingen vul je in hoe het blok zich moet gedragen, bij Lijst gaat het over de inhoud en bij Designer over hoe het er uit ziet.

Instellingen

In dit scherm kun je een aantal dingen veranderen;

• de naam van het blok
  • het ikoon (afbeelding) die in de app moet worden gebruikt,
  • de bovenafbeelding (de afbeelding die boven in de app boven de producten wordt getoond).

Ook kun je hier aangeven of gebruikers vanuit de app de producten kunnen delen met hun vrienden, via Twitter, Facebook of email.

Je kunt hier ook aangeven of de producten door gebruikers gekocht kunnen worden. Deze staat standaard altijd op ‘Aan’. Mocht je je productenlijst alleen als catalogus willen gebruiken kun je dit uitzetten.
Om je gebruikers producten te laten kopen voeg dan ook het Winkelmand blok toe, zonder dit blok kunnen gebruikers geen producten kopen. Lees hier meer over het toevoegen van het Winkelmand blok.

Op het moment dat je al een gepubliceerde app hebt die wordt gebruikt door gebruikers, dan kan het gebeuren dat je dit bouwblok nog niet wilt tonen aan de gebruikers, daarvoor is de 'ON/OFF' knop.

Schuif de knop op 'OFF', en dit bouwblok komt nog niet bij je gebruikers terecht. Zo kun je rustig doorontwikkelen aan je app, zonder dat zij met dit bouwblok  worden geconfronteerd.

Lijst

Hier kun je producten invoeren. Lees hier meer over het navigeren in een lijst.

Designer

Met Designer kan de vormgeving van ieder bouwblok zeer gedetailleerd worden gewijzigd. Designer geeft de vormgever veel vrijheid om alles precies zo aan te passen, zoals hij of zij het wil. Designer staat niet alle gebruikers ter beschikking. Wil je weten hoe Designer werkt, klik dan hier.